Aga-Białystok 19.10.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 wyanna, take it easy, to tylko hamak! szukaj zimą na allegro, może będą obniżki? jeśli odpowiada Ci stelaż stalowy to niedawno widziałam na allegro za jakieś 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.10.2010 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Karolina, dziękuję, dziś wieczorem wrzucę więcej kosteczki Murator w tym miesiącu w ogóle jest ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 19.10.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Nie, odpowiada tylko ten z drewna, bo to taki wypatrzony, wysiedziany i wymacany Inna sprawa, ze nie mam za bardzo gdzie go stawiać, ale nie od dzis wiadomo, że fascynacje nie zawsze idą w parze z rozumem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.10.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Murator w tym miesiącu w ogóle jest ciekawy Potwierdzam I to wcale nie dlatego, ze tam jesteśmy Wyjątkowo udany numer, zwłaszcza, że już od ponad roku muratora nie kupowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.10.2010 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Prawda? Przeczytałam od deski do deski. Bardzo podoba mi się dom żeglarzy, ale szczególnie zachwycił mnie artykuł o 2 pokoleniach architektów, którzy wspólnie zaprojektowali niewielki, optymalny dom. Mój jest w środku bardzo podobny, a miejscami identyczny. 'Zastosowałam się' do chyba wszystkich wskazówek wymienionych w tym materiale! A dom przecież nabezgrałam sama, więc wychodzi na to, że moje pomysły i przemyślenia pokrywają się z tymi szanownych architektów (a przynajmniej tak sobie podciągam teorię ), to miłe i takie satysfakcjonujące A może to po prostu zwycięstwo zdrowego rozsądku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.10.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Myślę, że wszystko po kolei. A dom żeglarzy jest boski, zachwycił mnie niesamowicie Muszę po południu pokazać mężowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.10.2010 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Dziś pada, więc z układania nici. Póki co niezafugowana kostka prezentuje się tak: Mam w ganku wycięcia na donice i chciałam, żeby stały one na kostce. Prosta ścieżka byłaby za szeroka, więc wymyśliłam sobie, że od schodków będzie półkole, a od półkola prosty pas. Cieszę się, że kupiłam ten granit, a nie beton. Właściwie teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło tu być cokolwiek innego A tak na marginesie, nie wiem jak z odśnieżaniem, ale póki co kostka jest całkiem równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.10.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Czy żółta kostka jest droższa od szarej? Ostatnio coś mój małżon wykazuje coraz większe zainteresowanie granitem właśnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.10.2010 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Trochę droższa... ale wiesz, Białystok jest na drugim biegunie względem granitu, więc tutejsze ceny raczej nie odzwierciedlają średniej krajowej szara 450 za tonę, żółta drobnoziarnista 750zł, gruboziarnista 800. Jakoś tak. Można coś utargować przy większej ilości. Jest to jakiś wydatek, ale wiesz co, moim zdaniem warto. Ładna jest też kostka betonowa z tzw. posypką z naturalnego kruszywa, to taki kompromis pomiędzy zwykłą kostką (bo jest równa), a granitową (bo jest ładna), ale już to przerabiałam: kruszywo gdy upadnie na nie coś ciężkiego odpryskuje, a kostka jest w cenie ok.80zł za metr kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.10.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 No nie wieeerzę! Ja się już kurna nie dziwię, że to układanie kostki idzie w tempie 0,5 m2 dziennie! Dziś mój luby wpadł niespodziewanie w środku dnia do domu i zastał jednego fachowca gęsto zagadującego przed wejściem do domu, a drugiego fachowca (o przepraszam, FLAchowca) ...śpiącego sobie smacznie na naszym nowym hamaku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 20.10.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Uuuu... pogonić leni! I to kurna, w HAMAKU panisko sobie sjestę urządził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.10.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 No nie wieeerzę! Ja się już kurna nie dziwię, że to układanie kostki idzie w tempie 0,5 m2 dziennie! Dziś mój luby wpadł niespodziewanie w środku dnia do domu i zastał jednego fachowca gęsto zagadującego przed wejściem do domu, a drugiego fachowca (o przepraszam, FLAchowca) ...śpiącego sobie smacznie na naszym nowym hamaku!! Pogoń towarzystwo i to czym prędzej! Dzięki za info o kostce, u nas bliżej choćby do Strzegomia, to może ceny też niższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.10.2010 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Wczoraj zamówiłam massive coventry na ganek, natomiast lampa na tarasie wygląda tak: Jesteście gotowi na sesję zdjęciową.... kostki brukowej? Kostka zafugowana piaskiem w kolorze stolarki Krótki komentarz do powyższego zdjęcia: po pierwsze widać w jakim stanie jest podwórko po drugie po bokach będą stały jakieś ładne roślinki w ładnych donicach, a nie te drapaki po trzecie kostka (jak i płytki na ganku...) jest niezamieciona. po czwarte - i tu zwracam się do Was z prośbą o pomoc - podstopień z kostki wyróżnia się, ponieważ kostka jest zapylona i bez fugi - JAK TĄ FUGĘ ZROBIĆ?! Piasek mi się chyba szybko wypłucze, nie? Tak wygląda wejście Podoba mi się! Kostka jest ułożona do furtki, będzie jeszcze za furtką, bo do chodnika mamy jakieś pół metra. No i wzór i podstopień w zbliżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.10.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Lampa bardzo ładnie wygląda, może u mnie nad tarasem też by pasowała? Myślę, że powinnaś zrobić fugę normalną tak jak do płytek - cementową, tylko w piaskowym kolorze, bo teraz bardzo się wyróżnia podstopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.10.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Aga - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.10.2010 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Nie wiem czy to ma jakiekolwiek podciągnięcie pod 'dom na zewnątrz'...ok, wiem, nie ma, ale że jest to pierwsze pomieszczenie od wejścia - czyli wiatrołap - to się chwalnę, że kupiłam wczoraj w bardzo dobrej cenie płytki (kolejne! te, które kupiłam dwa lata temu - beznadziejne, gdzie ja miałam oczy! - obecnie sprezentowałam fachowcowi do garażu...), o takie (tzn. takie kupiłam ) : http://www.nowa-gala.pl/var/data/img/800/main.JPEG Hej! Jak to się stało, że udało mi się wrzucić fotę po całości?!?!? Tak czy siak, myślałam, że dziś pęknę, gdy zobaczyłam takie same, tyle, że w wersji z połyskiem, a nie matowej jak moje, u moich znajomych.... a teraz najlepsze, płacili za nie....190 zł za metr kwadratowy.... no,no,no, nawet nie wiedziałam, że mam takie luksiarskie płytki Oczywiście kupiłam je znaaacznie taniej i to są te piękne momenty satysfakcji Jednak opłaca się jeździć po hurtowniach P.S. Ceramika Nowa Gala, seria Marmi Moderni (ja i cokolwiek co ma w nazwie marmur - NIE WIERZĘ) , rektyfikowana natura, 60x60cm Edytowane 28 Października 2010 przez Aga-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.10.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Aniu,tak, myślę, że fajnie by u Ciebie wyglądała! Ona w ogóle jak ją trzymałam w ręku to nie zachwycała, ale powieszona nabiera tego czegoś, taka 'fajna, prosta lampa zewnętrzna' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 02.11.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 hej Aga, tez mam marmi moderni (maja tylko nasladowac marmur, tj spekania ale poler. Tez kupowalam taniej, bo 2gi gatunek. super sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.11.2010 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 oh my god! no popatrz!! już biegnę do Ciebie!! to te 30x60 w kuchni?!?!? jaką masz fugę? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.11.2010 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 No więc. W furtce montnęłam sobie koło zamachowe od starej maszyny do szycia - co żeby mieć okienko na świat W domu się robi kominek, co jak się okazuje jest wielką akcją i przedsięwzięciem, które pochłonie wszystkie nasze oszczędności.... po zrobieniu dziury w kominie okazało się, że jest on zrobiony nie tak, nie z tych cegieł i bez wkładu. Rugać się nie wypada, więc bez komentarza No więc trzeba teraz rozebrać od góry komin i wkładać wkład-rurę, robioną na zamówienie itd, itp. Suma summarum nasze oszczędzanie na wkładzie to teraz jakiś żart, bo nowy komin w gotowym już domu i generalnie ogarnięcie sprawy przez dobrego zduna to 10 takich wkładów.... Generalnie chyba mam astrologiczną porę dziurawej kieszeni, bo wczoraj myślałam, że padnę jak usłyszałam ile flachowcy policzyli sobie za przelecenie glebogryzarką tego mini ogryzka jakim jest nasza działka. Dwie... dwie cholerne godziny to robili i 5 stów wzięli Robili to za dużo powiedziane, dla ścisłości dodam, że jeden pan zrobił, a drugi w tym czasie wypił litr wina. Bo go ząb tak podobno bolał. Nie było mnie przy tym wszystkim i z tego co zrozumiałam w tych 5 stówach była zwrotna kaucja za glebogryzarkę. No okazuje się, że nie.... Po prostu aaaaaaaaaaaa. Na koniec optymistycznie , bo ćwiczę namiętnie optymizm , WRESZCIE mamy zrobione co trzeba z tą ziemią. Od wiosny się do tego zabieraliśmy, próbowaliśmy przekopywać sami, szpadlem, widłami, nic z tego na dłuższą metę nie wyszło. A teraz wreszcie jest: przemielone, zwapnowane, wyrównane - i czeka na wiosnę na atak. Mój oczywiście Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts