Aga-Białystok 04.01.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Wczoraj klęłam po wizycie zduna ile jeszcze będzie nas kosztował ten cholerny kominek.... a dziś dziękuję Bogu, że trafiłam na takich ludzi, którzy chcą mi to zrobić porządnie, a nie ekonomicznie. Patrzę właśnie na jarający się potężny dom sąsiada, a wszystko przez pożar komina właśnie..... przerażające. Uff, na szczęście obyło się bez katastrofy. Komin do wymiany, pęknięta ściana, częściowo niesprawne ogrzewanie i trochę bałaganu po straży. Tak w ogóle to komin postawiony 2 lata temu, w lipcu czyszczony. A jarał się jak w hucie. I bądź tu mądry. Edytowane 4 Stycznia 2011 przez Aga-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 04.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 O rety, to niezły widok miałaś... Ja zdecydowanie wolę porządnie niż ekonomicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 09.01.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Nie mam co napisać o ogrodzie (ehm, przyszłym ogrodzie) to chociaż zdjęcia rozpakowującego prezenty psiaka wrzucę W domu za to dzieje się Parkiet już ułożony na całej górze i od jutra ciąg dalszy układania na dole. Szpachlowanie, cyklinowanie i lakierowanie sama-nie-wiem-kiedy. Nie chce mi się z tym czekać do wiosny, ale lakierowanie zimą? Oprócz tego zebrałam się do ogarnięcia drzwi. Od paru miesięcy są osadzone, surowe sosnowe, no i wreszcie się doczekały. Bielone będą. Poza tym od jutra Pan od Kominków zabiera się za obudowę. Najciekawsze jest to, że odkąd runęła mi moja koncepcja kuchni (oraz odkąd trafiłam na to przeklęte forum ) do końca nie wiem, która koncepcja dołu wygra - stonowana szaro-biało-beżowa elegancja zahaczająca o shabby i retro czy może współczesny minimalizm w ciepłym, drewnianym wydaniu. W związku z tym kominek muszę zrobić uniwersalny Pasujący do każdego pomysłu To może być ciekawe doświadczenie.... Mam nadzieję, że Pan od Kominków pomyśli tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.01.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Parkiet w domu (wreszcie!!) to jak urodziny i gwiazdka w jednym!! :D Mała próbka, jeszcze przed lakierowaniem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.01.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No i jest kominek! :D Uwielbiam go i mogłabym przyglądać się mu godzinami, jak Carry Bradshaw wystawom Manolo Blahnika Pudło będzie malowane, klinkier też, więc na razie wersja surowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 24.01.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ładny portalik. Obłożysz go kamieniem, czy jakiś tynk dekoracyjny planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.01.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Hej compi, dziękuję Nie będę go niczym obkładać, będzie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 24.01.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Jesteś zdolna babka to Ci podpowiem, że fajny efekt uzyskasz tynkiem o nazwie Symfonia (aksamit, zamsz, mieniący się w różne strony). Ma to też Oikos pod swoją nazwą, ale nie pamiętam jaką. Obejrzeć to możesz w Alfie w HOME & YOU na takich wyżej podwieszonych elementach ściennych. Są tam kolory kremowe i popielate. Łatwe toto w aplikacji tylko, że warto najpierw potrenować na kawałku płyty g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 24.01.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 hmm, brzmi ciekawie, w sumie nie rozważałam niczego takiego, ale jak będę w Home&You to na pewno się przyjrzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.01.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Hej AGA! Chwile mnie nie bylo, a tu takie postepy! PArkiet sliczny! Cudo! No i kominek! czekam na dalsze postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 25.01.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Dziękuję :) Tak nieśmiało wrzuciłam, bo przecież ja tu miałam wyłącznie o ogrodzie! Właśnie parkiet jest lakierowany, oczywiście od razu staje się ciemniejszy, ale o dziwo nawet nie żałuję! Jest taki bardziej wyrazisty, z pogłębionym rysunkiem słojów. Myślałam o białym podkładzie, żeby parkiet był taki jaśniuteńki jak po cyklinowaniu, ale ostatecznie zaryzykowałam bezbarwny i dobrze. Fajny kontrast do przyszłych jasnych ścian, czy białych mebli, no jednym zdaniem: jestem w siódmym niebie i nie mogę się doczekać efektu końcowego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 26.01.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 parkiet po pierwszym lakierowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 26.01.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 mniam zaluje, bo nie mam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ale śliczności pokazujesz A o ogrodzie to pewnie na wiosnę będzie więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 26.01.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 :D kupiłam dziś farby, wałki, folię...niech no tylko wyschnie i ruszam do malowania ścian!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jakie kolorki, bialy? szary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.01.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jakie kolorki, bialy? szary ? Ach! :) Na razie malowane będzie poddasze, a że tam podłoga i skosy i sufity z drewna to nie chcę wprowadzać zbyt dużego zamieszania na ścianach. Tak więc w pokoju od południa ściany będą w kolorze 'magnolia' czyli taki jasny kremik + jedna kolankowa ciemna - szara albo zgniłozielona albo oliwkowa (jeszcze nie wiem ). W pokoju od północy na pewno ściany białe. W garderobie jedna srebrna, reszta biała, a za półkami tapeta. Łazienka biała + szary słup. Reszta biała. Może więcej szaleństwa będzie na dole Utwardzaj się lakierze, utwardzaj szybciej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.01.2011 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Pewnie nie wszyscy wchodzą na stronę główną forum, więc może ktoś trafi stąd Zapraszam! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4534447#post4534447 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.02.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Pracowite dni... Podłoga w wiatrołapie i kotłowni wygląda tak: Małe kwadraciki w zbliżeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.02.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Fajna. Jaki to rozmiar? Oryginalnie były bez rogów czy ścinaliście? Te wstawki jednak nadają innego wyglądu takiej podłodze. Mi kiedyś wpadły w oko kwadraciki z aluminum, takie 5 x 5. Jednak do wiatrołapu kupiłem w Liroyu płytkę Toscanię za 19 złociszy z nieprostymi krawędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts