Aga-Białystok 05.02.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Hej compi Dzięki, płytki duże 60x60, małe 5x5. Były ścinane, ku radości glazurnika. Przy ciemnej fudze wyszły nierówności, ale kupiłam w plastycznym farbkę do kamienia w kolorze płytek, taśmę malarską i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka 14.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witaj:) nawiązując do bielonych drzwi...i takich samych psów...z wątku o malowaniu drzwi sosnowych....miło Cie poznać - pierwszą bratnią duszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.02.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Hej Gewka! :welcome:A Ty na jakim jesteś etapie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka 15.02.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Mój etap to urządzanie się w małym mieszkaniu służbowym w Bieszczadach...które jest ponoć "po remoncie"...za kwotę 20 tys. (czytaj odmalowane ściany, panele na podłodze i płytki w łazience)...szpachlujemy nierówności, malujemy drzwi, zasłaniamy stare rury i walczymy o ocieplenie domu i remont ganku:) Obecnie siłuję się z pro100 o wizualizację kuchni..idzie baaaardzo kiepściunio...a poza tym? Plątam się po całym FM w poszukiwaniu inspiracji i...bratnich dusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.02.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ostrzegam - FM wciąga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.02.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No ładnie... http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,9103713,Diody_LED_niebezpieczne_dla_uzytkownikow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 18.02.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Właśnie na FM trwa jakiś konkurs, w którym trzeba opisać swoją muratorską fiksację... Może powinnam wziąć w nim udział, bo właśnie zdałam sobie sprawę, że gdyby moi znajomi z życia 'sprzed budowy' usłyszeli moje myśli to by chyba umarli. A pomyślałam : 'Dawno nic mnie tak nie uradowało na mojej budowie jak mój nowy odkurzacz!' Po raz kolejny sprawdza się powiedzenie, które poznałam przy budowie własnego domu: tylko bogatego stać by kupować tanio. Rok temu kupiłam odkurzacz za 190zł. Miał być tak o, doraźnie, do rozwalenia. Taki, co nie szkoda go na wykończeniówkę, obijanie i ciąganie. Nie potrzebne mi były bajery. Miał tylko odkurzać. 1800W, filtr hepa... I co? I już po trzecim odkurzaniu wiedziałam, że to kasa wyrzucona w błoto. Długo by opisywać jaki to szajs. Pewnie jeszcze byśmy się z nim pomęczyli, gdyby nie przeraźliwy fakt, który odkryliśmy gdy wyszło słonko. To dziadostwo dramatycznie porysowało nam nowiusieńki parkiet!!! Na szczęście odkurzaliśmy tym nowe podłogi tylko raz czy dwa i na szczęście bruzdy są tylko w 3 miejscach, ale nie powiem, serce mnie zabolało. Mimo, że kasy wybitnie brak, postanowiliśmy: natychmiast kupujemy nowy. I tak stałam się dziś szczęśliwą posiadaczką Syriusa HQ Zelmera i jest to strzał w dziesiątkę! Dla przyzwoitości ( a) że jeszcze nie zwariowałam i b) że nie uprawiam zbytniej kryptoreklamy) pominę peany na jego cześć. Napiszę tylko, że jest piątek wieczór, a ja z przyjemnością zasuwam z odkurzaczem, co definitywnie czyni mnie Perfekcyjną Panią Domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.02.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Może ktoś coś? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4584903#post4584903 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.02.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 od zera do bohatera...taaa... w temacie 'ogród' wciąż jestem na poziomie zero. Uświadomiłam to sobie po zakupie nasion (a nakupiłam ich na jakieś dwadzieścia moich działek) - nawet etykietki są dla mnie nie do końca zrozumiałe.... No ale każdy jakoś zaczynał, nie? Za to wnętrza się rozwijają. Mamy dużo książek, które obecnie popakowane w kartony zajmują dużo miejsca. Zrobienie półek jest jednym z priorytetów. Od dawna marzyłam o pięknych klasycznych regałach, bibliotece. Ale w sobotę.... Już tak mam, że oglądając film skupiam się także na scenografii pod kątem wyposażenia wnętrza. Jak można się domyślić oglądanie ze mną czegokolwiek to prawdziwa przyjemność, bo nieustannie rzucam półgębkiem: 'fajna lampa', 'fajna ściana', 'fajna kanapa', 'ten fotel jest z....' No i w sobotę dostrzegłam w domu Billa Cosbiego (w którym w ogóle podoba mi się sporo rzeczy) fajne rozwiązanie na książki Pokazałam fachowcowi, on, że nie ma sprawy, no i tym sposobem od jutra zaczyna się robić coś takiego: A marzenie o klasycznej witrynie z drzwiczkami w dolnej części i frezami w górnej spełnię w kuchni, bo kucharskich tez mam troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 27.02.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ostrzegam - FM wciąga! ...po zeszłorocznych zmianach uważam, że bardziej odciąga niż wciąga ... ...co w ogóle nie przeszkadza w przekazywaniu pozdrowień .... co czynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.02.2011 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 :) dziękuję Gwoździku! Nawzajem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 27.02.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 ...i co ???? i tyle ??? myślałem, że mnie przywitasz młotem .... i przybijesz........ abym częściej bywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.02.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Pieszczoch! No ale piwa nie odmówię... http://www.extravaganzi.com/wp-content/uploads/2010/11/Antarctic_Nail_ale_beer-1.jpg P.S. A skoro przy piwie i GWOŹDZIACH jesteśmy - niezbędnik na każdej budowie http://24.media.tumblr.com/tumblr_ldf6yesb9x1qa0o3lo1_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 27.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 ... no podłechtałaś mnie nieźle ... wchodzę w to :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka 28.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witaj:) przebijam się przez tematy wentylacyjne.. i urządzeniowe...i kuchenne...i łazienkowe - trochę to męczy!W przerwie postanowiłam zajrzeć co u Ciebie:) nasiona zakupione więc do dzieła! u mnie powoli dojrzewa chęć rozpoczęcia prac na własnym podwórku - choć ono ciągle pod śniegiem. Program do projektowania w zanadrzu, bo bez projektu nie przekonam żadnego pana do pomocy w sadzeniu i kopaniu:) Z nasion mam już ulubione nagietki, goździki, nasturcje, cynie, słoneczniki, i wszelkie pachnące maciejki fasole i groszki. I pewnie na tym sie nie skończy, bo jak nigdy przedtem, zakochuję się w daliach:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.02.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A jakie nasionka kupiłaś? Mi też się sporo nazbierało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 01.03.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hej Gewka, hej Ania Będąc młodą ogrodniczką... Kwiatki: słonecznik żółty olbrzym, nagietek fiesta gitana mix, bratek mieszany, mak polny, tytoń ozdobny, tujałka zmienna, miechunka rozdęta, naparstnica trwała, przypołudnik, gazania, fasola ozdobna, szarłat ogrodowy. Jedzenie: marchew kalina mieszaniec, marchew amsterdamse bak 3, pietruszka korzeniowa halblange, pietruszka naciowa mooskrause 2, cebula olbrzymia, szczypiorek, fasola szparagowa borlotto rosso, sałata masłowa attraktion, sałata masłowa syrena, sałata liściowa amerikanischer brauner, por, brokuł cezar, szpinak, rzodkiewka krakowianka, pomidor 'cherry', pomidor san marzano 2, dwie odmiany poziomek, dynie ozdobne, koperek, bazylia i rzeżucha. Chciałabym dokupić jeszcze czosnek, rabarbar i trochę ziół Wiem, że dużo tego i wiem, że o wiele prościej i pewniej byłoby kupić gotowe sadzonki, ale ja chcę sama i od początku Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka 01.03.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 No to rzeczywiście planujesz duże prace w ogrodzie:) Patrząc na Twoją listę to sama muszę jeszcze dokupić maki kalifornijskie - sa taaakie piękne, a zapomniałabym o nich! Tytoń nie urósł mi w zeszłym roku więc nie planuje,za to zamierzam posadzić chmiel i uzyskać szybko ażurową osłonę. Nie mogę się też doczekać rozsad do skrzynek... Warzyw jeszcze nie kupowałam i zastanawiam sie gdzie można dostać ...ziemniaki sadzeniaki??? I mam pytanie, dwuletnie będziesz wysiewać do kuwet w domu czy czekasz na ciepło i w prost do gruntu/inspektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 01.03.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Gewka Przyznam się, że nawet nie wiem, które są dwuletnie, ale zakładam, że w praktyce i tak wszystko będzie jednoroczne, zobaczymy. Tak czy siak wszystko będę wysiewać w domku. Na Podlasiu 'ciepło' robi się później niż gdzie indziej, poza tym najpierw muszę uporać się z działką surową zupełnie. Co do ziemniaków - nie mam zielonego pojęcia Może na jakiejś giełdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.03.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Niezła lista, moja podobna, zwłaszcza jeśli chodzi o warzywa Mak i bratek to rośliny dwuletnie - kwitną dopiero w drugim roku od wysiania, więc w tym nie będzie z nich wielkiego pożytku (dekoracyjnego). Jak lubisz roszponkę, to polecam - siałam w listopadzie i do tej pory przy odwilży mogę sobie skubnąć Rośnie cały rok. O, mam jeszcze cukinie, papryki i kapustę ozdobną. Szukam buraków liściowych - takich z kolorowymi ogonkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts