Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raz jeszcze warzywnik:

og+gr 059.jpg

W międzyczasie ułożyłam kostkę przy śmietniku (no no, śmietnik, tego jeszcze nie było ;) )

og+gr 002.jpg

Tak na marginesie, jest pierwszy mebel w kuchni!! Witryna na moje książki kucharskie. Szukałam jej od roku. To znaczy jasne, witryny są, ta z IKEA w zupełności mnie zadowala

hemnes-witryna__0104036_PE250686_S4.JPG

tylko cena 750zł już mniej. Więc od roku polowałam na okazję i muszę Wam powiedzieć, że jak już trafiłam to w dziesiątkę! :D Na Allegro oczywiście. Facet sprzedaje antyki w bardzo średnim stanie i... meble przemysłowe ściągane z Niemiec. Aukcje odstraszają z dwóch powodów: po pierwsze zawyżonymi moim zdaniem cenami, po drugie słabą jakością zdjęć, na których nie widać żadnych detali (jakby robione komórką i to alcatelem ;) ), ALE jak wilk bardzo długo głodny chodzi po lesie to wywęszy jelenia nawet gdyby ten siedział na drzewie i udawał sowę :) Moim zdaniem facet nie wiedział co sprzedaje, bo to skarb okazał się prawdziwy! Kupiłam na zasadzie 'ryzyk-fizyk' witrynkę doskonałej jakości, jak się okazało nową i firmy Tchibo, z 'deszczułkami' na tylnej ściance wpasowującymi się w klimat mojego przyszłego Stata, o nietypowym wymiarze 48cm co do milimetra pasującym mi na ściankę, no po prostu....!!! Może pokażę: :)

og+gr 010.JPG og+gr 009.JPG

160 zł :)

Edytowane przez Aga-Białystok

Dziś wygrałam lampy do kuchni :) :) :) Cieszę się niesamowicie, mam nadzieję (tfu tfu tfu!!), że dojdą szybko, całe i zdrowe.... :oops:

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/79/87/08/1679870898

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/79/87/09/1679870969

Posiadanie kuchni to chyba największe, obok ogrodu, marzenie w moim domu. Tak się złożyło, że od wielu wielu (stosunkowo do mojego wieku ;) ) lat jej nie miałam - a wszystko co wiąże się ze sztuką kulinarną mnie mocno kręci :) Can't wait :)

Tysięczny post piszę u siebie :) Że w ogrodzie bujnie, że non-stop od tygodnia pada i nie mam jak skosić trawy, że kominek maluję na oliwkowo, że kuchnia już wkrótce i że mam nawrót miłości niepohamowanej do swojego domku. Niektórzy moi znajomi mają takiej wielkości mieszkania, niektórzy członkowie mojej rodziny podśmiewają się, że mają takie garaże i wszystko to prawda - im więcej rzeczy się u nas pojawia tym wyraźniej widać, że piruetów to ja tutaj kręcić nie będę, ALE mam ostatnio takie poczucie, że ten dom będzie wyglądał tak jak sobie to wymarzyłam i zaplanowałam, że jest skrojony dokładnie pod moje gusta, przyzwyczajenia, możliwości i poglądy. Jest taki mój. I myślę, że o to chodzi :)

Kluska też jest zadowolona

http://images41.fotosik.pl/941/213781974993a63c.jpg

Pozdrawiam :)