Aga-Białystok 10.07.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Hej Miszaki, lampa jest zdecydowanie kremowa/beżowa. Nie ma ich już na Allegro ponieważ to były pojedyncze egzemplarze, użytkownik bmk_zanetka, może jeszcze się trafią W opisie aukcji nie było nazwy, od lasche wiem, że to są lampy z angielskiego tesco Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 10.07.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pojawiły się pierwsze słoneczniki. Od dzieciństwa mam do nich duży sentyment Posadziłam kilka odmian wzdłuż ogrodzenia, naprzeciwko tarasu. Zakwitła też róża, po raz drugi w tym roku: Klusek próbował ją zjeść (poprzednio mu się udało), więc dostał dla odwrócenia uwagi coś innego czerwonego z kolcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 11.07.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Trawniczek przed domem już całkiem ładny się zrobił: Zrobiłam dzisiaj miejsce na rowery: I opaskę przy różanecznikach: Chyba się trochę przegrzałam, bo mam przed oczami mroczki i generalnie jakoś słaabo... ach te upały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 14.07.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Dokończyłam dziś warzywnik, tak wygląda z drugiej strony: Grysik zajebiście się sprawdza. Żadne chwasty nie przerastają, wygodnie poruszać się między grządkami i jest tak czyściutko. Minusem jest to, że gdy robi się coś na klęczkach (a przeczytałam, że lepiej dla kręgosłupa jest pielić na klęczkach a nie kucając) to grys wbija się w kolana. Dlatego jak już coś tam robię (ale roboty za wiele to nie ma, po prostu rośnie ) to nakładam nakolanniki z pianki. Widziałam też w ogrodniczych takie podkładki... muszę wypróbować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 14.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ależ tam u Ciebie ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 14.07.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Cudny ten warzywnik. Jak mamcie kocham, też se taki zrobię w przyszłości. A jakiż kolor trawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.07.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Dziękuję dziewczęta Zgrabny warzywnik można zrobić nawet na małej działeczce. Na tych pięciu zagonach (roboczo nazywanych grobami, bo mniej więcej tak wyglądały zanim się zazieleniło) całkiem sporo się mieści. Trawka jak malowana Ostatnio pogoda dla trawy znakomita, na zmianę pada i świeci słońce, rośnie jak najęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.07.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 W czasie deszczu dzieci się nudzą czyli malnęłam schody do piwniczki... Ścianę machnę chyba na biało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.07.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 wow, super to wygląda! A nie mówiłam że co zajrzę to same ochy i achy? Dar masz, Dziewczyno! Warzywnik super, choć mi szkoda miejsca na ścieżki, zwłaszcza taaak szerokie, ale na pewno wygodniej Ci się tam poruszać! Przybywaj do nas, tez mam schody (u nas buk) do lakierowania PS tez walę ostatnio grys granitowy wszędzie-tj robię ścieżki - wczoraj miałam na tym tle sprzeczkę z Małżem (bo on chce trawę) a grysu nie trzeba kosić Mam podkładkę piankową pod kolana - ale jeszcze nie używałam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 16.07.2011 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Karolina, ale mi bardzo miło!! Ochy i Achy...no wiesz, od przybytku głowa nie boli! A mówiąc poważnie, wielokrotnie tu na forum widziałam takie złośliwości wobec pewnych pań i ich wątków, że słodzenie, psiapsiółkowanie, trajkotanie o dupie maryni, o zgrozo nic nie wnoszące!, a mamy tu przecież zjazd wielkich ekspertów, budowniczych noblistów, get serious, etc. - kompletnie się z tym nie zgadzam. Uważam, że osoby, które tak twierdzą są jakieś niedopieszczone, nikt im nie prawi komplementów i pewnie one same uważają to za zbytek łaski. Tymczasem ja gdy widzę coś co mi się podoba, podziwiam czyjąś pracę, pomysłowość, wybory czy zwyczajnie poczucie humoru i styl to daję temu wyraz i nie traktuję tego ze szczególnym nabożeństwem, raczej stwierdzam fakt. A nawet gdyby ktoś uznał to za słodzenie to super, przyda się przeciwwaga dla tych wszystkich hejtersów i innych forumowych troli. Co do malowania, ze mnie w domu się śmieją. Jak tylko kupimy coś nowego do domu pada pytanie 'to na jaki kolor przemalowujesz?' A z grysem to u mnie wyszło trochę przez przypadek, za dużo kupiłam. Na początku bił po oczach, nie martw się, też słyszałam 'wszędzie tylko ten grys i grys', ale gdy urosła trawa proporcje kolorystyczne się wyrównały. Warzywnik mam pod oknem, przy którym będzie stół do jedzenia (posiłków, nie drewna), więc priorytetem była estetyka Wczesną wiosną groby wyglądają mało sympatycznie, więc na przeciwko okna na całej jego szerokości jest pas grysu. Przy płocie posadziłam tylko borówkę, przy ścianie domu malinę, na środku stoi donica i chcę w niej mieć albo jakieś ozdobne szczepione na pniu albo mini oczko wodne. Problem polega na tym, że zimą będzie zwalał się w to miejsce śnieg, więc drzewko musiałabym z donicą co sezon ciągać, na co ochoty nie mam No, jeszcze coś wymyślę... Dobra, kończę, dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.07.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 :)zgadzam sie w calej rozciaglosci. ps no i wygrala opcja trawy po drugiej stronie tarasu ale bedzie dluga grysowa sciezka z przodu domu - tez za duzo kupilam pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 18.07.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Alez swietne kolory tych schodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.07.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Co do nowego katalogu IKEA USA to: fajna sofa stockholm Ciekawe czy u nas będzie... Lampy stockholm też fajne A lampa foto jest w jasnoszarym odcieniu! Szare fronty kuchenne przewidziałam, ale spodziewałam się czegoś w innym stylu, sądziłam, że pójdą w taki szary hemnes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 23.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Aga...nie wiem dlaczego dopiero teraz u Ciebie jestem...bo widuję Cię często ale dotarłam do 4 strony i powiem jedno....wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 25.07.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 http://images.zaazu.com/img/Cheers--cheers-champagne-wine-smiley-emoticon-000272-large.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 11.09.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej, Jaką farbką malowałaś podstopnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 11.09.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej Dżejson, o który kolor pytasz? Generalnie każdy z innej parafii, musiałabym sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.09.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 (edytowane) Jesień dopiero się zaczyna, ale ja już powoli podsumowuję sezon. Chodzę dziś od rana po ogrodzie (przyznam, że dawno nic w nim nie robiłam - poza zrywaniem pomidorów i poziomek i czasem chwastów) i myślę sobie, że sporo w tym roku udało się zrobić. Praktycznie zagospodarowaliśmy cały teren, posadziliśmy około 100 roślin (gdzieś mam to wszystko zapisane i całe szczęście, bo nawet w tak małym ogrodzie można stracić rachubę), są części funkcyjne: miejsce na rowery, na drewno kominkowe, na narzędzia... warzywnik, 5 rabat, rośliny na i wokół tarasu. Taras (płytki i otynkowanie słupów), balkon nad nim (płytki i barierka), kostka brukowa... właściwie wszystko udało się wyodrębnić, ukształtować, oddzielić, ogrodzić. Najważniejszym zadaniem na przyszły sezon będzie pielęgnacja roślin, urozmaicanie i zagęszczanie rabat, KOMPONOWANIE. Oczywiście obsadzając w tym roku rabaty starałam się myśleć przyszłościowo i tworzyć udane kompozycje, ale z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że wszystko to działo się bardzo szybko i pod wpływem chwili. Oczywiście na temat każdej rośliny w moim ogrodzie wyszukuję informacje na necie, tworzę swój prywatny katalog, staram się dokształcać, ale są to informacje dość ogólne, a jak dany egzemplarz będzie rósł w danym ogrodzie to już o wiele bardziej skomplikowana sprawa Myślę jednak, że nie narobiłam żadnych szkód i nie mam nic czego nie dałoby się pozbyć, więc jest to dobry punkt wyjściowy na drugi sezon Tymczasem likwiduję przekwitłe, suche lub chore rośliny, zbieram plony (dynie ozdobne-warto było!), porządkuję, lekko nawożę jesiennym bioponem, wyrywam chwasty.... Planuję jeszcze dosłownie parę nasadzeń, za miesiąc wykopuję cebule, sprzątam, a potem już tylko grzecznie oczekuję przymrozków Tymczasem trochę zaległych zdjęć: sierpień, 'żywopłot' ze słoneczników: Róża zakwitła po raz trzeci: Doniczkowo i płytki na tarasie w pełnej krasie: Białe poziomki Na rabaty jeszcze przyjdzie czas... Pozdrawiam! Edytowane 17 Września 2011 przez Aga-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 30.09.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witaj Aga, przychodzę do Ciebie z wątku o kuchniach IKEA. Pokazywałaś ją tam a u siebie nie Zdjęcia tylko ogródka, choć jak zwykle piękne, to czuję niedosyt. Czy możesz wrzucić kuchnię? Masz więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.09.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Hej, tak czekam aż może wreszcie ta kuchnia się wykończy, ale małpa sama nie chce! Łazi za mną krok w krok jak mój pies i przepycha się z innymi pomieszczeniami walcząc o me ręce i uwagę. No może wreszcie się ogarnę i coś nabroję i nacykam, choć nie wiem W ogóle to odwołuję wcześniejszą tyradę (a tyle się nagadałam...). Wystarczyła jedna spontaniczna wizyta w sklepie ogrodniczym i znów mam ręce pełne roboty i głowę pełną pomysłów i sezon w pełni. A dziś zaopatrzyłam się w drugą część 'Mai w ogrodzie' - jesień/zima. Lubię ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts