Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jeśli okna to napewno NIE z "Okna-Rąbień"

Recommended Posts

jasne ze masz rację, ale jak sie czlowiek nie orientuje to kazda kwote przyjmie a jak sie orientuje to juz inaczej wyglądaja

o okuciach mialem pojecie i zaproponowana róznica w cenie była na tyle przyzwoita, ze negocjacje nie mialy sensu.

ale jak masz dzis gorszy dzien to trudno - chyba Ci dłuzsze weekendy nie słuzą...

najtrudniej to fachowcom przyznac się do błędu - zazwyczaj na poczatku uważaja sie super a wszelakie pytania Inwestora zbywaja, iz naczytala sie Muratora i wymądrza się. ale jak jest kicha to w zdecydowanej wiekszości przypadków zapada taka dziwnie nieprzyjemna cisza.... jak mawiał osioł w Shreku.

połowa sukcesu z własnym sumieniem to umiec sie przyznac sie do blędów

• 4 weeks później...

Witam ..mocowałem ostatnio okna z zduńskiej woli firma budwar każdy element zgrzewany nawet słupki pod kątem ścięte i i tez zgrzewane wysoki połysk lakieru duże gabaryty przekroju ..zapinki posiadają duże łuki naprawdę fest ..pięknie się zamykają otwierając super

jeśli ktoś chce [ moderowano - reklama ] podjedziemy tam gdzie te okna montowałem i możemy sobie popatrzeć wszystko pięknie docięte rewelacja może nie najtańsze ale super ..........ja bym dla siebie je kupił

Witam ..mocowałem ostatnio okna z zduńskiej woli firma budwar każdy element zgrzewany nawet słupki pod kątem ścięte i i tez zgrzewane wysoki połysk lakieru duże gabaryty przekroju ..zapinki posiadają duże łuki naprawdę fest ..pięknie się zamykają otwierając super

jeśli ktoś chce [ moderowano - reklama ] podjedziemy tam gdzie te okna montowałem i możemy sobie popatrzeć wszystko pięknie docięte rewelacja może nie najtańsze ale super ..........ja bym dla siebie je kupił

I każdy element zgrzewany??? W PCV???I wysoki??? I połysk??? I lakieru nawet???I zapinki są???I duże łuki one te zapinki mają??? No i docięte wszystko pięknie....

Oniemiałem. Chłopie, marnujesz się, kaznodzieją w Ameryce zostać powinieneś. Tam by Cię oniemiałe tłumy słuchały w baranim zachwycie. Bogaty byłbyś i nie musiałbyś mocować okien. Nawet tych z wgrzewanym słupkiem. Zanim jednak wyjedziesz zdradź czym one te okna polakierowane na wysoki połysk. Bo moje choć sporo droższe to lakieru śladu nie mają. I wkurza mnie to.

Pytanie do wszystkich, czy to Krawczyk zasiał i teraz zbieramy?

Pozdrawiam

Witam

Jestem nieszczęśliwym posiadaczem okien z fabryki "Okna Rąbień" i to co mogę wam powiedzieć to to żebyście nigdy nie popełnili takiego błędu jak ja i nie kupujcie od tych .......... żadnych okien.

Podobną opinię słyszę nie po raz pierwszy.

Takie są jednak skutki, gdy szuka się okien najtańszych. Warto czasem zwrócić uwagę na poniższe punkty:

1) Ustalmy standard okna, który porównujemy. Składają się na niego otwierania, profil, szyba, standard bezpieczeństwa oraz dodatki. Unikajmy "porównywania jabłek z gruszkami". Dobrze skonfigurowane okno nigdy nie będzie tym najtańszym z listy.

2) Uwzględnijmy nasze faktyczne potrzeby. Jeśli mieszkamy na siódmym piętrze, nie powinniśmy przepłacać wybierając wysoki standard bezpieczeństwa WK 2. Jeśli zamieszkujemy przy ruchliwej ulicy warto natomiast przemyśleć zastosowanie szyb dźwiękoszczelnych.

3) Negocjujmy cenę. Producenci okien zawyżają często ceny katalogowe po to, aby móc później udzielać rabatów. Porównujmy jednak cenę końcową a nie wysokość procentową rabatu. Ta ostatnia nie ma nic wspólnego z atrakcyjnością oferty.

4) Weźmy pod uwagę nasze preferencje. Okna PVC są technicznie najlepsze. Jeśli jednak dobrze czujemy się w otoczeniu drewna, warto przemyśleć zainwestowanie większej kwoty w okna. Dobrze przygotowane okna drewniane będą nam służyć przez długie lata. Dowiedzmy się, czy okna drewniane są zabezpieczone przed promieniami UV. Dodatkowo, warto zainwestować w zewnętrzne nakładki aluminiowe, które wydłużą żywotność takich okien.

5) Okna kupujemy na wiele lat. Pamiętajmy więc, że cena to nie wszystko. Dobre okna przetrwają znacznie dłużej oraz pomogą nam oszczędzić na kosztach ogrzewania.

w tej chwili właścicielem firmy OKNA Rąbień jest Towarzystwo Inwestycyjne PENTA - zagraniczny kapitał. Firma od początków swojego istnienia - 1998 rok, zawsze byłanastawiona na niska cenę swoich wyrobów. Większość swiojej produkcji lokuje na rynkach zagranicznych, głównie państw nowej UE. Sprzedaż detaliczna jest prowadzona tylko przez przedstawicielstwa/ dealerów.

W mojej ocenie to największa firma produkująca okna w Polsce, drugie miejsce to Dobroplast a trzecie Drutex.