Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jeśli okna to napewno NIE z "Okna-Rąbień"

Recommended Posts

....Pytanie do wszystkich, czy to Krawczyk zasiał i teraz zbieramy?...

Niestety. Spójrz na daty pierwszego pojawienia się wielu nowych osób "z branży" i zważ na "porady" jakich tu udzielają

Niestety, zbliżamy się do bagna Oknonetu :( o którym Paweł, jego twórca, już nawet mówić nie chce - sam jest zaskoczony w którą stronę poszedł portal z założenia o innym przeznaczeniu :(

Niestety. Spójrz na daty pierwszego pojawienia się wielu nowych osób "z branży" i zważ na "porady" jakich tu udzielają

Niestety, zbliżamy się do bagna Oknonetu :( o którym Paweł, jego twórca, już nawet mówić nie chce - sam jest zaskoczony w którą stronę poszedł portal z założenia o innym przeznaczeniu :(

Hmmm. Ciekawe podejście. Zdaje się, że jest to ogólnodostępne forum dyskusyjne, na którym każdy może napisać co uważa oraz znaleźć coś dla siebie. Jeden będzie zainteresowany poradą dotycząą wyboru okienek, inny z chęcią poczyta, ile ważyła szyba do HS-a.

Jeśli przeszkadzają Wam inni użytkownicy forum, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby założyć swoje, megaprofesjonalne forum i strzec do niego dostępu jak do wieży z kości słoniowej. Pytanie tylko, z kim będziecie dyskutowac :D

• 2 weeks później...
Przestrzegam wszystkich przed firmą z Rąbienia! Są niekompetentni, oszukują i zwodzą klientów. Zamówiłam u nich okna, zapłaciłam za nie i mam same kłopoty! Nie mogę doprosić się dokończenia montażu, założenia parapetów a panowie z ekipy montażowej nie stawiają się w umówionym terminie i lekceważą moje telefony. Ponadto okna są źle zamontowane. Strata czasu, pieniędzy i nerwów!

I to jest właśnie problem "dużych", że sprzedają go "mali", jeszcze mniej doskonali. Jolka, przecież to nie Rąbień Tobie te parapety montuje czy co tam jeszcze, a jakiś lokalny Rąbieniek. Chyba, że o czymś nie wiem i "Fabryka" poszła w detal? A nauka dla dużego w tym taka: Nie nauczysz małego wyjdzie z okien draka. o! :-)

Pozdrawiam

• 1 year później...
Witam

Jestem nieszczęśliwym posiadaczem okien z fabryki "Okna Rąbień" i to co mogę wam powiedzieć to to żebyście nigdy nie popełnili takiego błędu jak ja i nie kupujcie od tych .......... żadnych okien.

Dlaczego?

Właśnie analizuję ofertę okien z Rąbienia (oferta z biura w Łodzi na Wojska Polskiego 150) i jest najkorzystniejsza.

Dlaczego nie powinnam ich zamawiać?

Nie, najkorzystniejsza to nie znaczy najtańsza. Oznacza, że cena jest najniższa dla przyjętych kryteriów.

Powiedzmy, że niekoniecznie szukam Mercedesa wśród okien, a wystarczy mi Renault i to Clio nawet chętniej niż Laguna ;)

Czy Okna Rąbień to samo zło, którego należy się wystrzegać, jak wynika z poprzedniego postu, czy też mam szansę być zadowolona, jeśli nie mam wymagań z kosmosu?

Z założenia Rąbień, Dobroplast, EkoOkna, Sonarol, Drutex i wielu mniej znanych to firmy aspirujące do bycia liderami cenowymi. Czyli coś za coś. Niska cena, z założenia ich szefów także niezła jakość, ale standard okna adekwatny do poziomu ceny.

W sumie to nic konkrentego nie powiedzialem, ale od 3 godzin powinienem juz byc w drodze. Do zobaczenia za tydzien!

powiem tak, mam okna z rąbienia, bo jak jeszcze kupowałem okna do domu to tak jak większość ludzi która wymienia, może nie najtańsze, ale tak ze średniej półki. No i ok, okna przyszły, zamontowane, iiiiiiii od mniej więcej 4 lat nic się nie dzieje. Teraz z tym co wiem o oknach to patrząc na półkę cenową to są całkiem ok, chociaż nie znam dokładnie dru..... ale za to bardzo dobrze dobr.......... i ek.. ok.... też. A że ktos z konkurencji pisze mało przyjazne posty, cóż......

• 3 years później...
Okna PCV z tej firmy miałam montowane 6 lat temu. Mam ciepłe mieszkanie, w którym praktycznie nie korzystam z ogrzewania i do tej pory te okna nie stanowiły dla mnie problemu. Teraz mam dwumiesięczne dziecko a w pokoju, w którym stoi łóżeczko, są szczeliny przez które wieje. Sprawdziłam, że szczeliny te są w narożnikach na gorze i na dole skrzydła po stronie zawiasów. Czy można sobie z tym poradzić we własnym zakresie? Nie wiem jak długo istnieje ta usterka, bo ten pokój był do tej pory nieużywany, ale teraz muszę ją jak najszybciej usunąć.

Najważniejszy dla bezstresowej wymiany okien jest dobry montaż. Ja korzystam przed remontami z list polecanych wykonawców, np. na stronie / Związku Polskie Okna i Drzwi / MODEROWANO LINK/ Dla każdego miejsca Polski znajdzie się ktoś polecany. :) Edytowane przez finlandia
link reklamowy, nawet kierujący do wartościowej inicjatywy jest niedozwolony (regulamin pk 5/2 b/c )