Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kawałek metalu przebity śrubką

Cpt_Q

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie, mnie już nie tylko chodzi o powstawanie swego rodzaju kultu - to jest chore - zgadzam się. Ale o to, ze fragment samolotu z miejsca katastrofy, o to że jakiś Rosjanin chce przekazać godło państwowe z prezydenckiej "tutki", które gdzieś tam wygrzebał, że ponoć telefonu komórkowego śp.Kaczyńskiego nie znaleziono - jak to miejsce było zabezpieczone?

Znamienne zdjęcie z miejsca katastrofy:10410153..jpg kliknij aby powiększyć...

Telefon podobno jest, mowil o tym dzisiaj premier (przekazano kanalami dyplomatycznymi).

Ale na to zle zabezpieczenie zwrocilam uwage od samego poczatku, jak zaczeli pokazywac miejsce katastrofy. Czytalam kiedys ksiazke (prosze sie nie smiac :) ) o katastrofie lotniczej w USA, gdzie bardzo dokladnie byly opisane procedury i dzialania roznych sluzb, jakie przybywaja na miejsce. Pierwsze od czego zaczynaja, to odgrodzenie od gapiow. Dodatkowo tam oczywiste bylo, ze po przeszukaniu calej okolicy w dosc duzym promieniu, potem przekopuje sie ziemie - w przypadku Smolenska to strona polska musiala poprosic oficjalnie o przekopanie ziemi.

Tak macie racje.

Najbardziej smieszy mnie jak ktos chwali sie rzeczami po przodkach, pokazuje " blachy"( odznaczenia) , zdjęcia i inne "relikwie" co to dziadek dostał np. walke z okupantem.

Ale najlepsi łowszołomy to sa amerykanie tam rodzinka stawia ołtarzyk z gaddzetami w domu po gostku który zginał np. w Wietnamie, Iraku czy WTC :-) Ci to są dopiero nawiedzeni i stawiają kazdemu byłemu preziowi biblioteke-muzeum. :-))

U nas zresztą podobnie , tony szczoteczek do zębów , starych butów, toreb i torebeczek , stare rozlatujace sie meble i na to wszystko dzieci i dorośli patrza . Po co?

Ostatnio za złomiarzami to cały interpol postawili na nogi, a to przeca z 40 kg złomu za 50zł. To wszystko za nasze pieniadze.

Jak to jeden "nowoczesny" powiedział:

" ..majówke tam sobie w lesie zrobili za nasze pieniadze jakby u nas pięknych lasów nie było a teraz jakieś blachy na relikwie, żenada !!!"

Chcemy wolności np zlikwidować zakaz wchodzenia z psami na cmentarze . Piesek tak ładnie załatwia się na grobach, BOHO zgadzasz się ?

Edytowane przez mariankossy

Wiecie, mnie już nie tylko chodzi o powstawanie swego rodzaju kultu - to jest chore - zgadzam się. Ale o to, ze fragment samolotu z miejsca katastrofy, o to że jakiś Rosjanin chce przekazać godło państwowe z prezydenckiej "tutki", które gdzieś tam wygrzebał, że ponoć telefonu komórkowego śp.Kaczyńskiego nie znaleziono - jak to miejsce było zabezpieczone?

Znamienne zdjęcie z miejsca katastrofy:[ATTACH=CONFIG]2006[/ATTACH] kliknij aby powiększyć...

Właśnie o tym pisałam w którymś wątku. Mnie to przeraża. Nawet nie wiadomo o której był wypadek, a tym samym ile trwało plądrowanie miejsca katastrofy. Na różnych filmikach widać, jak po lesie łażą ludzie z reklamówkami. Może jestem szurnięta, ale mi sie to w głowie nie mieści, że szefa MONu nie obchodziło zabezpieczenie miejsca wypadku do przyjazdu polskich służb. Masakra.

z ciekawostek to nie wiadomo cvzy ta zakonnica p....ala ten kawalek samolotu czy nie ,swoja droga jakby nie patrzec popelnino przestepstwo .Z przemówienia Przeora jasnej Góry, który raz twierdzi, że jest to dar mieszkańców Rosji, a innym razem twierdzi, że to zakonnica przywiozła(czytaj ukradła):

Maleńki fragment skrzydła prezydenckiego samolotu zostanie umieszczony w nowej sukni Matki Bożej. Poinformował o tym o. Roman Majewski, przeor Jasnej Góry podczas Apelu Jasnogórskiego w niedzielę, 25 kwietnia.

`Najmilsza Nasza Matko, pokornie Cię prosimy, abyś przyjęła ten kawałek metalu, który składamy u Twych stóp, a który pochodzi ze skrzydła samolotu, który rozbił się pod Smoleńskiem - mówił o. Roman Majewski - Dziś ten niemy, mały świadek głośnej, wielkiej tragedii dotarł na Jasną Górę od mieszkańców Rosji. Przyjmij w tym kawałku metalu zimnym, i nic nam niemówiącym, całą naszą troskę o Ojczyznę naszą, którą Tobie w ufnej modlitwie zawierzamy'.

`Ten kawałek z samolotu, który spadł z Prezydentem Rzeczypospolitej i całą delegacją do Katynia 10 kwietnia pod Smoleńskiem, zostanie włączony w Twoją nową suknię, w suknię wdzięczności i miłości, cierpienia i nadziei Narodu Polskiego na zawsze' - powiedział o. przeor. To wyjątkowe wotum stanowi mały fragment pokrytego białą farbą metalu z przebitą przez niego śrubką.

`Dziś tu na ołtarzu Matki Bożej spoczywa fragment ze skrzydła tego samolotu, który spadł na ziemię rosyjską. Został zdobyty ten kawałek za cenę wielkiej odwagi siostry zakonnej, która przepędzana przez żołnierzy zaraz po wypadku, dwa dni po wypadku, ten fragment z tego miejsca zabrała i przywiozła na Jasną Górę' - mówił w homilii o. Roman Majewski w niedzielę, 25 kwietnia w czasie Mszy św. o godz. 9.30, transmitowanej przez TV Trwam. Patrzac na klechow z Czestochowy i ch powiazania z mafia slaska (wplacania kauacji za aresztowanych mafiozow,pranie brudnych pieniedzy itd ,jest sporo o tym w sieci) to nie pownino mnie to dziwic ,ale czy czczenie kawlka blachy nie jest balwochwalstem? Na tej zasadzie jakby premier Lepper sie po pijaku zabil traktorem to mozna by jako relikwie wstawic blotnik z Ursusa na oltarzu. Z ciekawostek : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jasna-Gora-musi-zwrocic-fragment-wraku-samolotu-Tu-154,wid,12225314,wiadomosc_prasa.html