Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czemu masz się nie zmieścić?...

A no dlatego że 5cm otuliny od dołu + siatka dołem fi8 czyli 1.6cm + strzemiona wys. 17cm + siatka górą fi8 czyli 1.6cm = 25.2cm czyli juz mam 25cm a pominąłem zakłady siatek min. 40cm co daje kolejne cm.

Chyba, że zle na to patrzę to proszę mnie poprawić.

• Odpowiedzi 16,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie. Lepiej będzie jak ponacinasz siatki w odstępach równych odstępom strzemion i wepchniesz je w gotowe belki.

A na to (na belkę) dopiero górna siatka.

Zostawienie otwartych strzemion i zamykanie je po założeniu siatek, to byłby masochizm :)

Edytowane przez vega1

Czy na 3 kategorię szkód górniczych (według MPZP do 2050 teren może się zapaść do 8 m) jest sens dawać pod płytą 25 cm ocieplenia?

Czy przy takich ruchach wanna ze styropianu nie rozszczelni się? Zastanawiam się, czy nie zrobić płyty a dopiero na nią ułożyć ocieplenie i wylewkę akumulującą ciepło.

Czy na 3 kategorię szkód górniczych (według MPZP do 2050 teren może się zapaść do 8 m) jest sens dawać pod płytą 25 cm ocieplenia?

Czy przy takich ruchach wanna ze styropianu nie rozszczelni się? Zastanawiam się, czy nie zrobić płyty a dopiero na nią ułożyć ocieplenie i wylewkę akumulującą ciepło.

budujesz w Czerwionce? ;)

Namiary tu: http://www.refaglass.cz/pl/

Cena za material to jedna sprawa, niestety transport w takich ilościach potrafi kosztowac drugi tyle. Wiec, wspólne zamówienie maja jak najbardziej sens, jeśli laczna ilość nie przekracza 92m³. Takim samochodem (tzw. ruchoma podloga) transport wychodzi najtaniej.