romanp60 29.04.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam, ściąłem 8 topoli, z których jest coś około 100m3 drzewa. Chciałem je przetrzeć na deski i odeskować dach. W przyszłości planuję zmianę dachu (z eternitu na blachodachówkę). Lecz teraz wszyscy mi to odradzają, ponieważ topola się "węguje". Dlatego moje pytanie brzmi co mogę zrobić z tym drzewem? Może dałoby się odeskować dach tym? Może sprzedać na palety lub inne produkty, tylko gdzie (prosiłbym jakieś namiary na skup lub jakieś usługi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.04.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Sprzedaj jako drewno opałowe topola nie ma dużej kaloryczności z m3 ale za odpowiednia cenę na pewno znajdzie się kupiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.04.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Potwierdzam. Topola najlepsza jest na legarki pod garnki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 30.04.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Sprzedaj najlepiej do jakiegoś tartaku i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 30.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Miałem podobny problem w ubiegłym roku. Też myślałem o odeskowaniu dachu deskami z topoli. Dałem sobie z tym spokój. Kilka sztuk przetarłem na deski, przydały sie na wszelkie szalunki (ławy, wieńce, nadproża, itd.). Dach odeskawałem deskami sosnowymi. Moje kilka sztuk czeka na pocięcie na legarki pod garki. Nie dawaj tego na dach. Nie warto. Sprzedać też chyba nie warto, bo mnie chcieli zapłacić 70 zł za kubik. Bez sensu wywozić z domu drewno po takich groszach. Będzie na opał.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts