Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solidarni 2010, czyli film z przesłaniem..... jakim ?

BOHO

Recommended Posts

Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skazany

Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za fałszowanie dokumentów. Ostatnio stał się bohaterem kontrowersyjnego filmu Solidarni 2010 autorstwa Ewy Stankiewicz i Jana Pospieszalskiego, gdzie wystąpił jako anonimowy przechodzień.

Sąd Rejonowy w Elblągu uznał w czwartek Bonkowskiego winnym nakłaniania pracowników do fałszowania dokumentacji, w czasie gdy radny był prezesem spółki "Bielnik" koło Elbląga. Spółka ta należy do państwowego koncernu Energa, a Bonkowski został jej prezesem za rządów Prawa i Sprawiedliwości.

Fałszowanie dokumentacji miało polegać na zawyżaniu wykazu zużycia paliwa w ciągniku i służbowym samochodzie osobowym. Nieprawidłowości w dokumentacji paliwowej stwierdziła kontrola rady nadzorczej spółki w 2008 roku. Efektem kontroli było zwolnienie prezesa i skierowanie sprawy do prokuratury, która z kolei wysłała akt oskarżenia do sądu. Sąd skazał wiceprzewodniczącego na dwa i pół tysiąca złotych grzywny. Podczas rozpraw radny PiS nie przyznawał się do winy, twierdził, że paliwo tankował prawidłowo. Bonkowski zamierza odwołać się od tego wyroku. W zawiadomieniu do prokuratury nowy prezes spółki "Bielnik" zarzucał również radnemu, że gdy był prezesem używał wobec podwładnych brzydkich wyrazów i stosował mobbing.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7829690,Radny_PiS__bohater_filmu_Solidarni_2010__skazany.html

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ten tekst wyrzucano mi trzykrotnie, a potem zablokowano mi konto: Jako jeden z montażystów filmu po głębszym zastanowieniu postanowiłem ujawnić prawdziwe oblicze filmu Solidarni 2010. Widzę jak niechetne to jest administracji salonu więc będę o prawdę walczył z większym zapałem! Nie powstrzymacie mnie!!! Podczas kręcenia filmu mnie przypadła rola noszenia kamery, sprzęt był bardzo cieżki, ale jakoś dawaliśmy radę. O tym, że na filmie wypowiadał się AKTOR, to już wiecie z prasy. No to posłuchajcie co było dalej... Były tam jeszcze dwie inne aktorki, pamiętacie? Przyjechały one na osobistą prośbę Jarosława Kaczyńskiego, zostały przywiezione czarną wołgą. Serio ! ! !Poszliśmy pod Pałac Prezydencki, gdzie setki tysięcy ludzi zbierały się by zobaczyć Komorowskiego i podziękować Rosjanom za sprzątniecie Kaczek. Pospiech twierdził, że znajdziemy na pewno jakichś pisowców, ale wszyscy zaczynali swoje wypowiedzi od słów "Nie zgadzałem sie z Prezydentem...", Pospiech więc klął i klął, aż wreszcie Ewa krzyczy: "Patrzcie, tamten facet krzyczy PiS, PiS. " Pobiegliśmy (ja z tym sprzętem na plecach), a okazało się, że to szkocki hipis wołający "peace". Ja już byłem padnięty, powiedziałem, że jak za kwadrans kogoś nie znajdziemy to ja spadam. Wtedy Pospiech klął jak szewc, ale nie zacytuje bo jest to pretekstem dla administracji do kasowania notek. Spojrzał na tych ludzi stojących w kolejce i krzyknął nagle: "Herbata!" Tak żeśmy wpadni na pomysł przyniesienia ludziom herbaty (jest ta scena w filmie). Tłum rzucił się na nas, a wtedy Pospiech krzyknął: - Nic z tego! Najpierw parę słów do kamery! - O czym? - Jak zostaliscie zmanipulowani przez media Ewa rozdała karteczki z tekstami no i ludzie zaczęli gadać (dlatego tak stoją w grupach, bo czekali na herbatę), a z tego pragnienia byli nawet wiarygodni. Pospiech wyciągnął jeszcze "małpki" od prezydenta i powiedział, że kto zapłacze ten dostaje jedną. Jakoś to poszło, ludzi się troche zebrało i nakręciliśmy to i owo. Ale to nie koniec manipulacji. Pamiętacie zdjęcia tłumu stojącego na Rynku Głównym w Krakowie? To fragmenty z pielgrzymki papieskiej!!!! Jak sie przyjrzycie oknom to jeszcze zobaczycie odbicie papieża siedzącego przed Kościołem Mariackim! Prasa odważyła się po trosze zdemaskować Pospieszalskiego i Pisowizję. JA mam odwagę zdemaskować wszystko - zgłoszę sie do Szkła Kontaktowego i do Rymanowskiego "Strawa na ławę". B Nie bójmy się mówić prawdy! Tutejszy P.S. W następnym odcinku będzie mowa o tym jak prosiłem Prezydenta Kaczyńskiego by nie szedł do kabiny rozkazywać lądować pod Smoleńskiem, ale mnie nie posłuchał... P.S. 2 Czytajcie tylko Wyborczą!!!

Bold, ty tak sam z siebie, z przekonania?

Przypominasz mentalnie ludzi, którzy w 1953 r. płakali po śmierci Stalina. Masz jakąś taką zapalczywość, brak refleksji i wyglądasz, jakbyś przeszedł pranie mózgu. Weź się w garść, chłopie! Pojedź gdzieś, zacznij się uczyć języków obcych, poczytaj coś więcej niż Gazetę Polską, rozszerz trochę horyzonty, zacznij więcej myśleć, a mniej spekulować i wietrzyć spiski.

siedliśmy z rodziną o 22.00 przy programie pierwszym - a tu nie ma pana Pospieszalskiego.

Jakiś amerykański niemoralny film zamiast. Kto za tym stoi ?

Zosiu, ja nie wiem, bo ja telewizora nie mam, ale mam pytanie, kto za piosenka Wojewodzkiego i Figurskiego stoi?

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7830413,_Jarek_po_trupach_do_celu_____PiS_pyta__czy_PO_ma.html

PONURY!

Akurat Kubuś i jego poczucie humoru jest strasznie mi odległe.

Jego zarobiony na TVN Porszak wali mnie.

Piosenka lekko śmierdząca - żeby do Porszaka starczyło na nabicie klimy.

Kochajmy liberałów, kochajmy ich..........