Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solidarni 2010, czyli film z przesłaniem..... jakim ?

BOHO

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy
PONURY!

Akurat Kubuś i jego poczucie humoru jest strasznie mi odległe.

Jego zarobiony na TVN Porszak wali mnie.

Piosenka lekko śmierdząca - żeby do Porszaka starczyło na nabicie klimy.

...

Klima w Porsche w standardzie.

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PONURY!

Akurat Kubuś i jego poczucie humoru jest strasznie mi odległe.

(...) Piosenka lekko śmierdząca - żeby do Porszaka starczyło na nabicie klimy.

Kochajmy liberałów, kochajmy ich..........

Ale ja nigdzie nie napisałem, ze to poczucie humoru jest mi bliskie. Piosenka jak piosenka, cytat "z ludu" zastosowany jako szlagwort nie jest znowu aż tak obrazoburczy.

Dobrze, że im sie chce, bo taki Szymon Majewski jakoś tak w tydzień po 10 kwietnia ogłosił, że nie będzie w SMS żartów z polityków - i dziwie się, czemu.. prorok jakiś, czy co?

Libertynów tez kochajmy, wszak Polska jest krajem chrzescijańskim, a najważniejszym przykazaniem jest przeca "kochaj bliźniego swego"

Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skazany

Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za fałszowanie dokumentów.

a ja mam 500 zeta mniej tylko za to że VAT - za kwiecień i wrzesień nie wpłacony w terminie

Pora kandydować - chyba..........

Gość Pepeg z Gumy
[.

a ja mam 500 zeta mniej tylko za to że VAT - za kwiecień i wrzesień nie wpłacony w terminie

Pora kandydować - chyba..........

Ty tego gościa nie bierz sobie za przykład, bo on zachowuje się jak facet z 35 letnim stażem pożycia małżeńskiego - coraz częściej marzy o przedwczesnym wytrysku.

A tak naprawdę wszyscy i tak w Polsce kochają Charliego.

A Charlie jest właśnie taki - słodki styl wystarcza jak słyszysz w kawałku Ani Dąbrowskiej -

i karty kredytowe skradł, i był słodki,i pięknie jest jak śpiewa "co Ty mi robisz ...... -:)

Edytowane przez bobiczek

- Siema stary ............idziesz na zioło?

- No a jakie masz?

- Stary czysta gandzia.

Byli też przeciwnicy L.K.

Naprawdę nie było tam nikogo, kto by miał choć trochę odmienne zdanie – na przykład dotyczące oceny prezydentury Lecha Kaczyńskiego?

Nie wszyscy, którzy przyszli pod Pałac, byli wcześniej jego zwolennikam. Jednak niemal wszyscy wypowiadali się o prezydencie ciepło, często podkreślając, że jego obraz w mediach był fałszywy. Na kilkaset rozmów tylko jedna osoba powiedziała mi, że bardzo źle ocenia Lecha Kaczyńskiego i uważa tę całą żałobę za grubą przesadę.

Tej wypowiedzi nie było w filmie. Dlaczego?

Bo kiedy zapytałam mojego rozmówcę, jaki jest jego główny zarzut pod adresem prezydentury Kaczyńskiego, odpowiedział, że prezydent nawet nie wiedział, co to jest gandzia.

http://www.rp.pl/artykul/9157,469088_Stankiewicz__Nie_moglam_byc_cenzorem.html

tak marian, ludzie źle oceniający LK to palacze zioła....

Miała racje.

Gdybym dała tę wypowiedź, to natychmiast podniósłby się krzyk, że nie dość, że film jest jednostronny, to jeszcze jedyna zawarta w nim wypowiedź krytyczna ma ośmieszyć przeciwników prezydenta.

Kontrowersje wokół filmu dokumentalnego

Film Ewy Stankiewicz TVP 1 wyemitowała 26 kwietnia. Był to zapis wypowiedzi ludzi zgromadzonych w Warszawie w dniach żałoby. Krytyk filmowy Krzysztof Kłopotowski napisał w „Rz”, że zobaczył w „Solidarnych” „obraz smutku i refleksji”. Natomiast Katarzyna Kolenda-Zaleska z TVN – także w „Rz” – dostrzegła „skandalicznie zakłamaną rzeczywistość”. Dokument zaatakowała „Gazeta Wyborcza”. „Autorzy zrobili film-agitkę propagującą obłędny, spiskowy, jakby tradycyjnie PiS-owski sposób widzenia świata” – stwierdziła Agata Nowakowska. „Wielki prezent dla PiS od telewizji publicznej” – uzupełniała Dominika Wielowieyska. Tomasz Lis zaś w tej samej gazecie stwierdził, że autorzy filmu rzecznikiem ludu uczynili „zgrywającego się do bólu aktora, który nie chce powiedzieć, czy za swe patriotyczne zeznania dostał pieniądze”.

—maty

w artykule

Nie można ukrywać, że większość obecnych tam osób miała pretensje pod adresem mediów za to, że wypaczyły obraz Lecha Kaczyńskiego. „Przestańcie kłamać” – to było jedno z najczęściej rzucanych haseł pod adresem dziennikarzy. Również mi się wielokrotnie dostało. Janek bardzo mi pomógł przełamać nieufność rozmówców, jestem mu za to wdzięczna.

"Tomasz Lis zaś w tej samej gazecie stwierdził, że autorzy filmu rzecznikiem ludu uczynili „zgrywającego się do bólu aktora, który nie chce powiedzieć, czy za swe patriotyczne zeznania dostał pieniądze”.

i to jest chyba najlepsze podsumowanie....

Tomuś to twój idol , no nie wiedziałem ;-(

Zawsze mozna mu kapliczke chociaz postawić ( Wawel już zajęty) ;-)