Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solidarni 2010, czyli film z przesłaniem..... jakim ?

BOHO

Recommended Posts

nie czytasz moich komentarzy, ale ten właśnie ostatni to przypadkiem jakoś sobie przeczytałeś...... kłamczuszek..... :D
Zaprawde , zaprawde powiadam Ci twoje komentarze tak pełne treści i błyskotliwych uwag pozwalają nam mocherowym PiSiorom lepiej poznac wysoki poziom sympatyków przewodniej parti naszego narodu. :eek: ( ja tak na poważnie , bo nikogo a tym bardziej tak przebiegłego przeciwnika nie pozwoliłbym sobie lekceważyc , nie po to siedze tu tyle ( na FM ) godzin, rozumiesz ):)

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiedys zastanawiałem się jak to jest mozliwe że po wojnie zalęgł się u nas, tak bzdurny i pełen idiotycznych haseł, ustrój. Patrząc na Pana Pośpieszalskiego, Karnowskiego i innych gorliwych przytakwiczy partyjnych oswieciło mnie że to ludzie z taką służalną mentalnością tworzyli ("wykuwali" ) komunizm.

Myśleć samodzielnie . Patrząc na klika postów w tym temacie - jednak boli.

Kiedys zastanawiałem się jak to jest mozliwe że po wojnie zalęgł się u nas, tak bzdurny i pełen idiotycznych haseł, ustrój. Patrząc na Pana Pośpieszalskiego, Karnowskiego i innych gorliwych przytakwiczy partyjnych oswieciło mnie że to ludzie z taką służalną mentalnością tworzyli ("wykuwali" ) komunizm.

Myśleć samodzielnie . Patrząc na klika postów w tym temacie - jednak boli.

Wiesz co, aż mi brak słów na taką manipulację. Ustrój u nas zaległ się, bo stacjonowało u nas kilkadziesiąt dywizji NKWD, bo w trwającej kilka lat wojnie domowej zabito tysiące AKowców, a dziesiątki tysięcy osadzono na lata w więzieniu. A ludzie tacy jak Pośpieszalscy byli akurat tymi, którzy z tym ustrojem walczyli. Bo nie rozumiem KOMU lub CZEMU oni gorliwie przytakują, w odróżnieniu od światłych pro-PO dziennikarzy?

szopen, bys sie wstydzil. Jak mozesz byc tak niepoprawny politycznie ?

Brak Ci podstawowej wiedzy historycznej. Przeczytaj "Popiol i diament" J. Andrzejewskiego, to sie dowiesz jak bylo naprawde;) I pod zadnym pozorem nie wierz w bzdury opisane tutaj.

Pozdrawiam

manipulacja? Pospieszalski to taki homo sovietikus. Tylko poglady inne. Mentalnośc pozostała. Jakby Pan pospieszalski zył w latach 50 i pragnął "równości społecznej " to pewnie byłby gorliwym komunistą piszącym równie gorliwe artykuły do trybunu ludu. To samo dotyczy Pana Karnowskiego. Każda władza/partia potrzebuje słuzalczych

propogatorów swoich idei.

Aż miło popatrzyć na ww Towarzyszy.

za wikipedia

'W 1976 został członkiem zespołu Czerwone Gitary (gitara), wraz z którym koncertował w Polsce (1977 udział w festiwalu w Sopocie), USA, ZSRR, Kanadzie, Austrii, Kubie i NRD (gdzie zespół zyskał szczególną popularność)."

....i tak sobie podróżował bez przeszkód ...opozycjonista:)

-

A ja bylam pod Palacem Prezydenckim kilka razy podczas tamtego tygodnia i moge napisac zgodnie z prawda, ze opinie ludzi byly znacznie ostrzejsze niz w tym filmie.

Pan Pospieszalski wbrew jakiejs histerii zbiorowej , ktorej nie sposob zrozumiec w kraju demokratycznym gdzie powinny powstawac rozne filmy , zrobil bardzo wywazony film .

-

-

Pan Pospieszalski wbrew jakiejs histerii zbiorowej , ktorej nie sposob zrozumiec w kraju demokratycznym gdzie powinny powstawac rozne filmy , zrobil bardzo wywazony film .

-

zwłaszcza jak na pana Pospieszalskiego .

Od lat opowiada , że warto rozmawiać. Z tym że akurat nie z panem Pospieszalskim.

Od dawna dobiera rozmówców tak, że właściwie prowadzi monolog, odpowiednio rozpisany na głosy.

Tylko dlaczego w publicznej telewizji i za publiczną kasę.

-

Trudno powiedziec czy dobiera rozmowcow bo ludzie normalnie krzyczeli .

Pan Pospieszalski w sposob bardzo wywazony oddal to co dzaialo sie pod Palacem Prezydenckim .

W PBS czyli Public Television Station tez powstaja programy i filmy ktorych autorzy maja bardzo okreslona wizje rzeczywistosci - np Ulica Sezamkowa he he he .

A dlaczego ludzie WSI za publiczne pieniadze pobili dziennikarza , weszli do jego domu i wyniesli mu komputer ?

Wszystko za publiczne pieniadze .

Dlacego za publiczne pieniadze ciaga sie do prokuratury autorow ksiazki o Walesie pod pozorem, ze zamiescili w ksiazce material narazajacy na szwank bezpieczenstwo panstwa he he he ?

Nie wiedzialam, ze osoba Walesy to * bezpieczenstwo narodowe * .

-

Edytowane przez barakuda1

Pan Pospieszalski w sposob bardzo wywazony oddal to co dzaialo sie pod Palacem Prezydenckim .

Tak, tylko zapomniał wytarować wagę!

A dlaczego ludzie WSI za publiczne pieniadze pobili dziennikarza , weszli do jego domu i wyniesli mu komputer ?

Był taki jeden co zlikwidował WSI. Teraz wiemy "dlaczego!?"

Nie wiedzialam, ze osoba Walesy to * bezpieczenstwo narodowe * .

Mało tego, toż to "skarb narodowy".

zwłaszcza jak na pana Pospieszalskiego .

Od lat opowiada , że warto rozmawiać. Z tym że akurat nie z panem Pospieszalskim.

Od dawna dobiera rozmówców tak, że właściwie prowadzi monolog, odpowiednio rozpisany na głosy.

Tylko dlaczego w publicznej telewizji i za publiczną kasę.

bo PiS pod rękę z LSD odzyskał telewizję i radio.....

-

Trudno powiedziec czy dobiera rozmowcow bo ludzie normalnie krzyczeli .

-

Nie byłam pod pałacem. Ale oglądałam w TV I dzienniki i nawet ta, tak bardzo prawicowa telewizja nie posunęła się tak daleko. Manipulowali, jak mogli. Wmawiali biednym turystom w górach, że pewnie poszli w góry "dla przemyśleń", starali się pokazywać trasę przejazdu, jakby tanm stały dzikie tłumy (w przeciwieństwie do TVN, która pokazywała z góry i wyglądało to trochę inaczej), ale takich opinii nie odważyli się pokazać. Więc mogę sądzić, że idee przewodnie filmu NAJPIERW trzeba było ludziom podsunąć, potem może i krzyczeli. Nie wątpię, że zalęgły się łatwo, bo teorie spiskowe mająto do siebie, że są zwykle łatwostrawne, spektakularne i wyjaśniają rzeczywistość w prosty sposób. Pokazać wroga i wszystko jest proste. Tylko ktoś musi go pokazać ;)

żeby nie było wątpliwości -nie twierdzę że Pośpieszalski kochał tamtem ustrój. Twierdzę że jest to człowiek o takiej mentalnosci jak towarzysze z poprzedniej epoki.

Obawiam się, że to za subtelne, mogą cię i tak nie zrozumieć ;)

Ale oczywiście masz rację. Jest to typ tzw zaangażowany. Czasem w to, czasem w tamto, ale zawsze z przekonaniem :)...