janekbo 22.05.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Co Ty gadasz? Jakiś poradnik co do cenników?Chłopie opisuje moją sytuacje a Ty jakieś wywody tu snujesz....Spytaj się Grześka jakie ceny Solar-Bin wpisał jako katalogowe, jemu się włos na głowie zjeżył i napisał, żebym pogonił złodzieja. Pierwszy lepszy? Kable z 60% rabatem brałem... Edytowane 22 Maja 2010 przez janekbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.05.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Nie wiemy tylko czy w Twojej ofercie widniały ceny katalogowe czy zostały celowo podniesione i przedstawione jajko oferta " w cenie hurtowej". Powiem, że marża na tych towarach wynosiła ok. 150% i mnie włosy stanęły na głowie, a mam ich niewiele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Dodam, że 1950 ma rację podająć, że w Normalnej hurtowni rabat jest stosunkowo niewielki rzędu 15-20%, a wiele artykułów jest sprzedawanych w ustalonych cenach stałych przed dystrybutora. Do tego każdy z kupujących ma tzw swoją grupę rabatową, w zależności od obrotu danym asortymentem. Nadto cena jest różnicowalna "markowością" producenta. Nie wspomnę o systemie sprzedaży kotłów tzw stojących i kosztach gwarancji ze strony sprzedawcy, bo niestety on pokrywa koszty napraw w okresie gwarancyjnym, a części producent. Proszę się nie dziwić, taki sprzedawca musi do ceny kotła doliczyć ewentualne koszty gwarancyjne. Oczywiście kupujący o tym raczej nie wie, lub nie chce wiedzieć, dla niego najważniejsza jest cena:), a bywa, że sprzedawca dopłaca do interesu, bo kocioł felerny.To tytułem wyprostowania systemów rabatowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts