darroo 29.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam. Mam takie pytanko, chodzi o ostatnią warstwę bloczków ( zaraz pod stropem) . Ściany parteru stawiam z BK - 24cm ,strop teriva, na ostatnią warstwę niby nic nie trzeba ,teriva może leżeć bezpośrednio na bloczkach z BK (tak gdzieś wyczytałem) ale ja wolę czymś podmurować. I tu moje pytanie, czy jako ostatnią warstwę(pod belki stropowe) mogę dać bloczek fundamentowy o standardowych wymiarach ,wiem że podmurowuje się cegłą albo robi wylewkę ale bloczki mi zbywają a są dobrej jakości no i koszta mniejsze? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 30.04.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Według mnie to można zastosować bloczki betonowe, ale czy nie lepiej dać strop bezpośrednio na BK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 30.04.2010 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 A na pewno BK nie popęka pod ciężarem stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 30.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Nie popęka, prawdopodobieństwo popękania występuje tylko przy ściankach działowych które są węższe, jeżeli już tak się obawiasz zapytaj kierownika on powinien rozwiać Twoje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts