herakles 30.04.2010 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Mam takie pytanie, czy mogę zacząć komin wentylacyjny na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 30.04.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Ja tak zrobiłem. Przy jednym kominie na stropie dostawione pustaki z 4 kanałami wentyl., przy drugim z 2 kanałami.Dom parterowy. Na etapie wylewania stropu zostały zrobione przepusty wentylacji z rur pcv fi 110. Całość wentylacji zostanie rozprowadzona do kanałów wentylacyjnych przy kominach rurami spiro ocieplonymi wełną. Kominy od poziomu zero są postawione z jednym kanałem wentylacyjnym w pustaku kominowym aby zapewnic wentylację kotłowni i salonu gdzie będzie stał wkład kominkowy. Pozostałe kanały wentylacyjne stawiane na stropie służą do wentylacji pomieszczeń takich jak łazienka, WC, kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 30.04.2010 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Tak właśnie chcę zrobić, dostawić 4 pustaki wentylacyjne do komina, i to jeszcze pod ścianą nośną, żeby było bardziej elegancko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 30.04.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Na monolitycznym stropie nie ma problemu.Gdyby to jednak był terriva to nie w każdymmiejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts