drewa 30.04.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam, długo szukaliśmy projektu i nic nam się nie podobało, ten projekt od razu przypadł nam do gustu. Wyróżnia go prostota. Nigdzie nie znalazłam informacji, żeby ktoś go budował. Proszę o Wasze opinie o projekcie http://projekty.lipinscy.pl/Bruksela/Jakie widzicie wady? Czy Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 01.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Piękny! Bardzo mi się podoba, chociaż jak dla mnie za duży Za duży oczywiście ze względów finansowych Dla mnie odpada też z innych wzgędów ( nie chcę poddasza itp), ale jeżeli chcecie właśnie taki, to wydaje mi się bardzo ok Plusem są duze pokoje no i kuchnia. I ten hall na górze, jako wspólne pomieszczenie dla wszystkich na np. tv lub biblioteczkę. Brakuje mi spiżarki, ale to kwestia zapotrzebowania Jeszcze z rok temu byłby dla mnie ideałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek187 17.05.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Właśnie kończę go budować. Trochę pozmieniany - dorobiona piwnica zamiast garażu obok (takie warunki zabudowy były) i trochę innych drobnych zmian. Jestem w dalszym ciągu zadowolony z wyboru tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ema 18.05.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Jest piekny,o takim marzylam.........,ale ewidentny brak kasy na takie cudo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 18.05.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Pod względem programu użytkowego trafia idealnie w mój gust. Przy tej wielkości domu łazienka i garderoba przy głównej sypialni to podstawa (ponieważ budujemy mniejszy dom, to niestety takie rozwiązania nam się nie zmieściły). Też wybraliśmy projekt energooszczędny i ostrzegam - czasami trzeba walczyć z brakiem zrozumienia, zewsząd padają komentarze "po co tak grubo", "starczyłaby połowa tego", "a czemu nie zwykłe grzejniki", "a na co ten rekuperator". No ale co robić - lokalnie jesteśmy wywrotowcami i już. Bardzo podobają mi się łazienki w tym projekcie - uważam, że odpowiadają wielkości domu i są komfortowe. Spora kuchnia, garderoby, schowek przy kuchni (spiżarnia, zaplecze porządkowe - wedle potrzeb i uznania) i przestrzeń wspólna na piętrze - wszystko na bardzo duży plus. Hol piętra można wykorzystać na różne sposoby - rekreacyjnie, do pracy, do realizacji i wyeksponowania hobby. Zrezygnowałabym z balkoników bocznej elewacji - nie sądzę, aby przydały się na coś ponad zawieszanie skrzynek z kwiatami. Na koniec jedyne "ale". Niestety nie podoba mi się elewacja frontowa, ani na wizualizacji, ani po realizacji (ktoś kończy budowę wg tego projektu w naszej miejscowości). Szeroki okap nad okrągłym oknem wyciąga całość w górę i w moim odczuciu wprowadza zaburzenie bryły, która jest nie do końca "domowa". Może gdyby ulokować ten dom nieco w głębi działki - zdecydowanie dalej niż 5m od frontowego ogrodzenia, wśród wyższej zieleni i broń boże nie na wzniesieniu, to całość wyglądałaby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek187 18.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 No tak dokładnie to 5,5 metra od granicy Takie warunki zabudowy dostałem. Co do tego frontu to faktycznie teraz wygląda trochę śmiesznie ale zrobimy wejście (i taras z tyłu jak przestanie w końcu kiedyś padać), wyrównamy działkę do poziomu ulicy i powinno grać. Jeszcze później podbitka i jakiś gzymsik jak w projekcie. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.05.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Leszku187 - czyżbyś był tym "ktosiem"? Na naszym osiedlu warunki bardzo liberalne. Bez linii zabudowy. Garaż pod domem - super. Bardzo fajnie rozwiązany i ładnie wykonany zjazd. Nie czepiam się braku schodów wejściowych - sama mam własne dopiero od 2 tygodni. Fakt - zdecydowanie poprawiają wygląd chatki. Gzymsik, wiadomo, podzieli ścianę i będzie mniej strzelista. Podbitka może w jakimś ciemno-drewnianym kolorze. Liczę na to, że ostatecznie będzie o wiele lepiej niż na wizualizacji. W końcu dom nie stoi na górce, a i jakaś zieleń pewnie się wkrótce pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek187 19.05.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tak to jest jak budujesz dom w zabudowanej (dawno temu) okolicy a z urbanistą nie podyskutujesz. Próbowałem to odpisał, że albo akceptuję to co jest albo będzie wnioskował o niewydawanie warunków zabudowy. I tak dobrze, że mogłem wybudować trochę większy dom od tych po drugiej stronie ulicy. Co do garażu to faktycznie każdemu się podoba 60m2. Już rodzina wymyśliła, że można urządzać imprezy okolicznościowe (obok garażu będzie kotłownio-pralnio-kuchnia letnia). No a co do zieleni to bez już odbija i chwasty też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts