Gość 29.04.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Mam pytanie czego użyć do murowania ścian z pustaków ceramicznych typu MAX. Zaprawy z dodatkiem wapna czy plastyfikatora? Jakie zale ty i wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych 30.04.2002 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Ja używałem plastyfikatora. Niewątpliwą zaletą jest wielkość woreczka plastyfikatora w stosunku "woreczka wapna" no i cena (mniej więcej 1/6). Murarze trochę narzekali że się im gorzej kładzie MAXy, ale dom postawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 30.04.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Zwróćcie uwagę, że mniejszy woreczek oznacza, że aby otrzymać taką samą ilość zaprawy, trzeba użyć odpowiednio więcej cementu i piachu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 A jak sprawa wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2002 Daj sobie spokoj z wapnem. Polecam CEMPLAS. Nie mylic z CEMAPLAS. Tego drugiego trzeba troche wiecej dla uzyskania takiego samego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts