Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie można w Warszawie kupic dobra działke pod budowę ?

Gość Robertoo

Recommended Posts

Gość maginda

Jabłonna (między Warszawą a Legionowem), ceny ok. 20$ za metr.

Można znaleźć przyjemną lokalizację, np. my budujemy niedaleko lasu, ale nie w "szczerym polu", tzn. teren częściowo zabudowany.

Wiazowna i Gmina Wiazowna kierunek na Lublin ok 30 km od centrum full media za ok 15-25 USD.

Wiązowna piekna- to fakt ale czy tam jest juz kanalizacja i gazociąg?

Jakieś 3 lata temu zrezygnowałam z tamtych miejsc właśnei ze wzaględu na brak mediów

pozdrawiam

Mawanamke

Gazociąg jest jeżeli chodzi o kanalizację to obecnie budują oczyszczalnię, budowa jest dość zaawansowana planowane oddanie kwicień br. Także wszystko jest na dobrej drodze :lol:

Jakie namiary? Musisz pojechać,rozejrzeć sie, popytać, może powiesić ogłoszenia że kupisz działkę w tej okolicy. Umówic się z iejscowym biurem posrednictwa (nieruchomości) -ogólnie zrobić rozeznanie. Potem kupić GW w środę i szukac ogłoszeń w tej okolicy - ta kolejność daj Ci oszczędność czasu że mniej więcej już wiesz gdzie leży działka .

Ale wydaje mi się , że MArki są niezbyt tanie...chyba że się mylę?

pozdarwiam

Mwanamke

Gość Aisa

Polecam Gazetę ":Oferta" - ja tam znalazłam naszą działeczke położoną w Rembertowie. Kupiliśmy ją bezpośrednio a nie od Agencji.

a cena ok. 50$ - ale działka jest zabudowana - nieduzy dom ok. 60 m2 ze wszystkimi mediami (chwilowo własne szambo i studnia oraz gaz - ale tylko do kucheki gazowej) +kanalizacja miejska - ale póki co na działce ......

Planujemy ten dom rozbudować o jakieś 90 do 100 m2 z garażem o powierzchni 27 m2 .

Poza tym w ofercie sa rzeczywiście niezłe ogłoszenia i w realnych cenach - ogłoszenia które ida przez agencje są zaznaczone "tłustym drukiem"

pozdrawiam

kupiłem działkę w gm. Wiązowna, razem ze znajomymi. Ceny, w zależności od zasięgu mediów 15-30USD. (mi udało się za 15$).

Co do "socjali":

jest wodociąg, gazociąg, budowana jest kanalizacja jak napisał Truteń. Poza tym jest autobus "czerwony" i gimnazjum (dla tych co mają małe dzieci).

Nie mogę zgodzić się z Trutniem co do stwierdzenia o urzędnikach i korupcji. Zarówno ja jak i moi znajomi zostali obsłużeni jako Klient, bez żadnych tzw. korupcyjnych propozycji.

Tpo ładnie podskoczyły ceny - ze 3 lata temu Wiązowna była po ok 7 USD/m, ale wtedy faktycznie cienko było z mediami.

Okolica naprawde fajna, raz do roku tlum i hałas ( pikniki w Góraszce) :-?

ale za to dużo zieleni i hacjenda głowy Polsatu - czyli zamieszkacie w dzielnicy "prominentów" :lol:

pozdrawiam

Mwanamke-sąsiadka po drugiej stronie drogi ( Halinów)