Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Matowe szklane drzwi - czym czyścić?

formalina

Recommended Posts

Mam szklane drzwi przesuwne, z matowego szkła hartowanego. Jedna strona jest gładka, a druga jakby chropawa, satynowa. Właśnie z tą drugą stroną mam problem - zostały na niej dwie owalne "plamy"... nie mam pojęcia, skąd się wzięły - i zastanawiam się, czy to tylko plamy czy też mogą być jakieś zarysowania tej chropowatej powłoki, nieusuwalne?

Podejrzewam, że ekipa remontowa tak mi te drzwi załatwiła, ale wiadomo - za rękę ich nie złapałam.

Dlatego zwracam się do Was, forumowicze, z pytaniem - czym najlepiej spróbować wyczyścić te drzwi? Popularne środki do pielęgnacji szyb i luster nie zdały egzaminu niestety :/

Z góry dziękuję.

Edytowane przez formalina

mam też takie drzwi od czwartku, facet który je montowal powiedzial że najlepiej czyścić je denaturatem ;/ nie miałam denaturatu i wyczyściłam je płynem który się nazwywa meglio, mogę go szczerze polecić to płyn który dziala jak odtłuszczacz i używam go do baaardo wielu rzeczy, do tych drzwi jest idealny. Próbowałam zwykły plyn do szym i byly plamy po meglio jest idealnie. Oczywiście ściereczka z mikrofibry

• 3 weeks później...
Spróbuję denaturatem :)

A jeśli to nie pomoże, to kupię płyn meglio (czytam właśnie o jego zastosowaniu i jest na tyle uniwersalny, że na pewno się nie zmarnuje) - dzięki! :)

Przepraszam za zwłokę. Sprawdziłam te płyny to CIF Kitchen lemon i FIST do kuchni. Oba radzą sobie z tymi plamami.