gwojtas2 01.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Witam. Mam problem z kominem na strychu. Cały tynk jest ciemno brązowy i śmierdzi dymem tak samo spoiny miedzy cegłami. Zbiłem cały tynk z kominu i zouważyłem ze spoiny po tylu latach sa kruche jak piasek i mozna je palcem wykruszac. Mam pytanie jak najlepiej teraz wszystko zaizolowac i otynkowac. Myslalem zeby zrobic male szczelisny 1-2cm i wype;niac wszytsko zaprawa do klinkieru jest ona bardzo twarda moze to by poskutkowalo i pozniej wszystko zasmarowac folia w płynie. Ale tu rowniez nie wiem czy ewentulanie pozniej po zasmarowaniu ta folia w płynie mozna na nia nalozyc tynk cementowo-wapienny, czy ten tynk bedzie sie trzymal tej foli jak zastygnie... Prosze o jakies porady ewentualnie inne metody... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 01.05.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Jeżeli to jest na strychu to najlepszym, najrozsądniejszym - a może okazać się w przyszłości - najtańszym rozwiązaniem będzie rozbiórka i wykonanie nowego. Zanim się rozsypie albo nie daj Bóg dojdzie do innego nieszczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 01.05.2010 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Tez tak teraz sadze ale niedawno byl przekladany dach i nad polacia murowany nowy komin i teraz nie bardzo od nowa rozwalac i murowac... Fachowcy mowili ze cegla i wszystko jets ok i wystarczy nad polacia wymurowac zeby bylo ladnie a teraz skulem tynk i zauwazylem ze po calej lewej stronie komina do polowy jest wlasnie taki stan a druga strona czyli prawa jest ok bo jest chyba nie uzywana (kanal)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts