alphatom79 01.05.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Witam, mam pytanie o wykonanie elewacji z płytek klinkierowych, a dokładnie: jesteśmy na etapie murowania ścian parteru w związku z tym moje pytanie brzmi, czy lepiej podczas murowania wkładać specjalne kołki które będą wzmacniały warstwę ocieplenie wykonanego ze styropianu, czy wystarczą kołki stosowane przy ocieplaniu styropianem. Elewacja będzie częściowo wykonana z płytek klinkierowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziol99 07.05.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 jak gruba jest warstwa ocieplenia i na jak duzej powierzchni zamierzsz dac plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafi_ga 08.05.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 nie wiem jak jest lepiej ale u nas zostawiali tylko jakieś druty ) wystają gdzieniegdzie z muru bo klinkieru jeszcze niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewunia555 08.05.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Zajmuje sie tym zawodowo.I nie polecam plytek.Cegla wyglada o wiele lepiej i jest trwalsza.Plytki wczesniej czy pozniej zaczna odpadac..Do cegly -wmurowuje sie druty podczas murowania podstawowego muru.Roznica miedzy cegla a plytka nie jest tak duza jak to sie ogolnie mowi.Chetnie sluze rada.Tel grzecznosciowy-608-469-545.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziol99 09.05.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 ja rowniez zajmuje sie m.in tym i do tej pory nie miałem problemu z płytkami. oczywiscie cegła to lepsze rozwiązanie, ale jesli powierzchnia duza to i roznica w cenie duza. gdy zastosuje cegłe, nie bedzie sie ona licowac z powierzchnia sciany, pozatym cegłe powinien oprzec na fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 11.05.2010 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Dzięki wszystkim za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.07.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Płytki klinkierowe można przykleić do ocieplenia. Wskazane jest użycie ok 10 szt kołko wkręcanych i i wykonanie warstwy zbrojonej 5-6 mm , Z DOBREGO MATERIAŁU, najlepiej rozwiązanie systemowe producenta.Konieczność rozdylatowania długich płaszczyzn i krawędzi wewnętrznych i zewnętrznych strale elastycznymi masami uszczelniającymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesarus 17.07.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Sp5es a jest jakaś szansa na ułożenie kamieni betonowych imitujących naturalne na na całej wysokości ściany (coś jak stone master - na zewnątrz)? Mam ściany jeszcze nie ocieplone i do tej pory nikt nie myślał o takim rozwiązaniu, a teraz tak... Na razie ściany są surowe, bez ocieplenia - ma być 20cm styropianu. doradźcie coś bardzo mi zależy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts