baba 02.02.2004 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Zamierzam kupić kocioł na paliwo stałe ale mam wątpliwości czy moja kotłownia nie jest zbyt mała.Murator 10/2002 str.140 określa odległości: 0,7 m z tyłu kotła i nie mniej niż 2 m z przodu. Natomiast Murator nr specj.3/2003 Podaje: "Warto do kotła zapewnić dostęp z każdej strony........Z przodu kotła powinno być na tyle dużo miejscaby móc swobodnie dosypać paliwo szufląlub dołożyć drewna".Wydaje mi się że wystarczy ok. 0,8 m z przodu by bez problemu załadować drewno. Producent "mojego" pieca zaleca by z tyłu było 0,5 m miejsca do czyszczenia (od góry).Skąd zatem te odległości? Od ściany z tyłu -może to wynikać z zaleceń producenta, ale te 2 metry z przodu?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 05.02.2004 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 ????????????/ odpowiedź? / ????????????????? Ktoś wymyślił te 2 m, czy może jest przepis? baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2004 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 ????????????/ odpowiedź? / ????????????????? Ktoś wymyślił te 2 m, czy może jest przepis? baba pozdro baba watpie czy jest przepis ... przepisy raczej dotycza bezpieczeństwa uzytkowania, a nie wygody dokładania paliwa do kotła ale moze sie myle ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 23.04.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Przepis Babo.PN-87/B-02411 Kotłownie wbudowane na paliwo stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts