Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze- Morelki koło Krakowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękuję wszystkim za miłe słowa:)

postaram się w najbliższym czasie opisać trochę nasze przygody z budowaniem z retrospekcji, ale jak dzisiaj zaczęłam oglądać zdjęcia z początków budowy - robienie fundamentów, to mi nieźle ciśnienie skoczyło na samą myśl, jakie wtedy przeżywaliśmy stresy;) No ale potem było już tylko lepiej:p

cześć wszystkim i dziękuję za komentarze:)

Renatamama3 - jeśli chodzi o drugi balkon to stwierdziliśmy, że jest nam niepotrzebny - okna na górze w pokojach nad salonem są duże i wystarczająco doświetlają te pokoje więc nie sa potrzebne tam okna balkonowe. A balkon przy tak dużym ogrodzie wydaje nam się nie ma racji bytu. Więc zrezygnowaliśmy z niego. A budujemy w gm. Zabierzów

Edytowane przez netiu

Malgos2 - dzięki za dobrą radę:) Niestety nam już bez rozgłaszania gdzie mamy budowę ukradli betoniarkę...

Renatamama3 - mniej więcej koszt stan surowy otwarty ze ściankami działowymi to około 150-tys, przy czym myśmy za robociznę zapłacili tylko niecałe 20 tysięcy, reszta to materiał.

Hej sporo ale budowowaliście w bumie nam firma powiedziala 30.00 tys a do tej pory wydaliiśmy koło 60.00 tys brakuje nam więźby i cementu i betonu na strop oraz piasku do zasypywania fundamentów .W tym jest praca geodetó koparkowego i zakup projektu domku i garażu blaszaka budujemy z Winerbergera takiego jak wy i też dachówka glazurowana .

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
co do tynków - odpowiedź na pytanie zamieszczone w dzienniku - położyliśmy tzn firma zrobiła około 550 m2 tynków. W części pomieszczeń (kuchnia, łazienki, garaż, kotłownia, pomieszczenie pod schodami) mamy tynk tradycyjny cementowo-wapienny a w pokojach wszystkich jest tynk gipsowy. jak na razie to uważam, że tynk gipsowy jest super, ściany są piękne i gładkie nawet bez malowania, zobaczymy co będzie dalej i jak się będą eksploatowały.

Dzieki za odpowiedż odnośnie tynków. Sama doliczyłam sie prawie 600m (liczyłam z górką). I tak mi sie wydawało troche dużo, ale niestety tyle musi być. Odnosnie łazienki na górze. To tez mam zamiar zmieścic tam pralkę, dwie umywalki, bidet wc i wannę. Ale nie narożną tylko zwykłą 1,60. Tzn pralka zamiast prysznica (schowana w wysokiej szafie) , a wanna pod oknem.Reszta tak jak na projekcie. No umywalki troche przesuniete w strone okna, bo po lewej stronie od samego wejścia chciałabym taki słupek meblowy. Jutro mamy spotkanie z zaprzyjaźnioną projektantką wnętrz, może wymyśli cos innego. My zrobilismy jeszcze trzecią łazienką. W pokoju na garażem garderobe podzieliliśmy i wyczesaliśmy małą łazieneczkę i małą garderobę. Kombinacja alpejska, ale udało się.