brachol 02.05.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 WitamJak w temacie jaie firmy robią podwójne gniazdka które można montować w ramce?I drugie pytanie czy jakaś firma robi ramke poziomą z 5 miejscami?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 02.05.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Pewności nie mam, ale chyba większość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qu 02.05.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Na pewno z firmy OSPEL masz spory wybór - http://www.ospel.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ABht 05.05.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, Z gornej półki Gira - zdecydowanie jakosciowo najlepsza .. Z ciekawych rzeczy osprzetowych włoskie Bticino , Jung......Takie rzeczy jak OSPEL i inne wynalazki nie polecam .....z autopsij wiem ze wypadaj ;/ niestety słabe jakosciowo [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 05.05.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Montowałem rzeczony Ospel seria Impresja, jest wykonany podobnie jak droższy Berker, choć nie do końca.Oczywiście ma gniazda podwójne w ramce, jak większość producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cegreg 05.05.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, Z gornej półki Gira - zdecydowanie jakosciowo najlepsza .. Z ciekawych rzeczy osprzetowych włoskie Bticino , Jung...... Takie rzeczy jak OSPEL i inne wynalazki nie polecam .....z autopsij wiem ze wypadaj ;/ niestety słabe jakosciowo [ moderowano - reklama ] Niestety też z autopsji mogę napisać, że ospel wypada jakościowo bardzo słabo - klapki poodpadały dosłownie po kilku tygodniach używania. Na szczęście te gniazda zostały zainstalowane tylko w garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cegreg 05.05.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, Z gornej półki Gira - zdecydowanie jakosciowo najlepsza .. Z ciekawych rzeczy osprzetowych włoskie Bticino , Jung...... Takie rzeczy jak OSPEL i inne wynalazki nie polecam .....z autopsij wiem ze wypadaj ;/ niestety słabe jakosciowo [ moderowano - reklama ] Niestety też z autopsji mogę napisać, że ospel wypada jakościowo bardzo słabo - klapki poodpadały dosłownie po kilku tygodniach używania. Na szczęście te gniazda zostały zainstalowane tylko w garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 08.05.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 (edytowane) Niestety też z autopsji mogę napisać, że ospel wypada jakościowo bardzo słabo - klapki poodpadały dosłownie po kilku tygodniach używania. Na szczęście te gniazda zostały zainstalowane tylko w garażu i kotłowni. powiedział bym wybrane serie ospel'a np ton i efekt - kiepskie wykonanie i trudny montaż zwłaszcza jak to robi się samemu u siebie mam cały misz masz bo i wyłaczniki legranda schneidera i innych ale seria Impresja wygrywa (w mojej ocenie) cenowo jakościowo i montażowo zwłaszcza w gniazdkach nietypowych np. PC-tel czy RTVsat Pozdrawiam Staszek ps. cały czas piszemy o systemie ramkowym:) Edytowane 8 Maja 2010 przez Mariola6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.05.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 dzięki za opinieczekam na dalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafau8 10.05.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Nawiązując do tego co ktoś wyżej napisał powiem, że faktycznie większość producentów ma podwójne gniazda do ramek ale jednak nie wszyscy. Ceniący się producenci (m.in. Berker, ABB, Merten, Legrand) wychodzą z założenia, że jest to nieestetyczne i nie robią takich gniazd. Niezłe gniazda podwójne do montażu w ramkach ma np Hager - seria Polo Fiorena. Klasyczny kwadratowy kształt z lekkimi wypukłościami.Wpisz w google i sobie zobacz jak to wygląda. Kwestia gustu.Są 4 wersje kolorystyczne: biały, krem, antracyt i srebrny. Jest to dobrej jakości polski osprzęt w cenie przystępnej (na pewno nie aż tak jak niskiej niż ospel ale porównywalnej np z B.Kwadrat Berkera). Oprócz tego jeszcze jest takie gniazdo w serii Forum - producent Elda (teraz przejęta przez SchneiderElectric). Z tego co pamiętam to ma symbol GWP-230PF - ale to stara konstrukcja z marnego plastiku - nie pamiętam jakie są kolory. Jest też takie gniazdo w kilku seriach firmy Kontakt Simon. Serie Basic (biały i beż) i Classic (biały, beż i różne metaliczne) są tańsze - w droższej serii Simon82 jest duży wybór kolorystyki łącznie z metalowymi ramkami itp. Co do ramek to 5-krotną mają prawie wszyscy z małymi wyjątkami. Pracuję z tym na co dzień więc jakby co to jeszcze mogę szczegółowo coś podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 13.05.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dorzucę jeszcze Simon Kontakt, seria Classic. Takie zakładałem u siebie i nie mam uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 07.06.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 A czy są ramki sześciokrotne? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esklepfachowyelekryk 08.06.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 nie spotkaliśmy się aby nasze produkty z firmy Gira oraz Efapel miały takie ramki. Posiadamy natomiast szeroką gamę ramek od jednokrotnych do pięciokrotnych, które można w dowolny sposób skonfigurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.06.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Można w dowolny sposób konfigurować w sensie, że można w nie włożyć, co się chce? Bo niestety, ja mam potrzebę skonfigurowania sześciu gniazdek położonych w rzędzie. I na chwilę obecną jedyne, co mogę, to obciąć dwie krótsze ramki, żeby skleić z nich sześciokrotną. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 A czy są ramki sześciokrotne? J. Rzuć okiem na Schneider -> ANYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esklepfachowyelekryk 08.06.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Rzuć okiem na Schneider -> ANYA racja ale ciężko znaleźć ze względu na to że nie ma na nie chętnych. lepiej jak podzielisz w układzie 3-3 lub 4-2. jeśli chodzi o konfigurację to zapraszam pod koniec tego tygodnia będziemy mieli konfigurator bardzo przyjemny i łatwy w obsłudze firmy efapel. będzie on odpowiedzialny za skonfigurowanie każdego gniazdka w ramkach od 1 do 5-krotnych w różnych kolorach wraz z obliczeniem ceny za cały wybrany osprzęt. myślę że klejenie ramek może nie wyjść zbyt estetycznie nie ujmując oczywiście Twoich zdolnościom. Zobacz na allegro w wyszukiwarce wpisz logus90 mamy tam wystawione ramki 4 krotne. cena zależy od wybranego osprzętu, koloru i serii. napisz do nas co konkretnie potrzebujesz postaramy się dobrać wszytko tak aby Ciebie zadowolić uwzględniając odpowiedni RABAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.06.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Co do klejenia - no cóż, nie mam złudzeń, że to będzie widać, jednak ten kombajn mam na "ścianie RTV" i to będzie zasłonięte sprzetęm, więc nie ma tu problemu, szczerze mówiąc wolę kleic niż domawiać osobne gniazdka z osobną ramką innego systemu niż w reszcie domu. Za ofertę wyceny dziękuję, niebawem skorzystam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esklepfachowyelekryk 08.06.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 jeśli będzie to zasłonięte np telewizorem to jak najbardziej tego po prostu nie będzie widać a my zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 10.06.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ja mam za TV ramkę 3-krotna, ale już po ustawieniu sprzętu stwierdziłem, że... jest za duża. Po ewentualnym przemeblowaniu pokoju będzie niewykorzystana, a teraz sprzęt i tak podpiąłem do listwy z wyłącznikiem, która ma tą zaletę, że można jednym ruchem odłączyć od prądu cały sprzęt. A całość leży na tyle mebli więc i tak i tak tego nie widać. Drugi plus listwy - możesz ją wyciągnąć zza mebli bez ich odsuwania, wpiąć/wypiąć wtyczki i z powrotem wsunąć. Do gniazdek trzeba niestety się nagimnastykować, żeby sięgnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ale ja nie twierdzę, że tam będzie rząd gniazdek sieciowych Dwa sieciowe, dwa RTV- Sat, dwa podwójne ethernetowe i już masz sześć. I z podłogi jeszcze mi wystają dwa głośniowe doprowadzone na tył, a ja jeszcze się nie zdecydowałem, czy machnąć pod nie siódmą puszkę i dać w niej jeszcze gniazdko głośnikowe, czy te przewody wpinać wprost do wzmacniacza. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts