Mariola6 10.06.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dwa sieciowe, dwa RTV- Sat, dwa podwójne ethernetowe i już masz sześć dla mnie to dopiero 4, a jeżeli założysz jako sieciowe tzw EURO potrójne to 6 wyjść, końcowe RTV (sat TV radio w jednym) i TEL z PC razemchyba że to ma być jakaś naprawdę super stacja 6 kWw takim razie może 3 fazyStaszekpsja mam ramkę 5 bez klejenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ale ja nie liczę dziur w gniazdkach, tylko same gniazdka Dwa sieciowe (będą pojedyńcze w ramce, między którymś z nich a urządzeniami oczywiście listwa) Dwa podwójne RTVSat (cztery koncentryki doprowadzone) Dwa podwójne RJ45 (cztery skrętki) Telefonu nie przewiduję, jeślibym kiedyś zmienił zdanie - puszczę go po jednej ze skrętek. A jeśli będę miał potrzebę poboru 6kW i/lub 3 faz tamże - między ścianą RTV a szachtem instalacyjnym, który skupia mi całą elektrykę i elektronikę z całego domu mam jeszcze położony pod przyszłe zastosowania pusty peszel fi50mm, zmieści mi się tam choćby i 5x10mm2, o światłowodach i rurze z chłodziwem dla sprzętu nie wspominając J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 11.06.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Dwa podwójne RJ45 (cztery skrętki) A nie warto z tego zrezygnować na rzecz WiFi? Ja w domu nie mam ani centymetra kabla sieciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.06.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Nie warto. Wifi to... to wifi. Bardzo dobra sprawa do laptopa i tym podobnych i chyba do niczego więcej. Przewodu póki co jeszcze baaardzo długo nie zastąpi. W szczególności własnie do takich zastosowań jak tutaj: ciągły i duży strumień danych do settopboxa IPTV. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafau8 03.07.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 co do sześciokrotnych ramek - jeśli jeszcze nie rozwiązałeś tego problemu to zajrzyj na stronę legrand.pl - seria mosaic45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Doradzcie mi prosze, jakie wybrac 3 gniazdka i jeden kontakt do kuchni miedzy szafki. Kolor antracytowy lub czarny.Widzialam berkera k1. Sliczny, ale 200zl prawie. Moze jest cos rownie ladnego, tanszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal2323 15.07.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 http://www.kontakt-simon.com.pl/firma,2,sub,1,cat,45,subcat,46FIRMA SIMON KONTAKT SERIA BASIC I DŁUGO NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Super. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esklepfachowyelekryk 19.07.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 polecam ramki gira gniazdko też w tym samym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 03.10.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Podajcie może najlepszy produkt cena a zysk. Nie inetersują mnie włączniki po 100 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.10.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Podajcie może najlepszy produkt cena a zysk. Nie inetersują mnie włączniki po 100 zł za sztukę. zysk? to chyba zależy kto na czym ile zarabia... jakość pewnie łatwiej byłoby określić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 04.10.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 C/Z to tzw. współczynnik atrakcyjności produktu w stosunku do ceny. To miałem na myśli. Jeśli oceniamy np coś w skali 1:10. Załóżmy kontak kosztuje 100 zł i ma wysoką jakość 10 to jego współczynnik C/Z jest 10. Ale jeśli drugi kontakt kosztuje 27 zł a jego jakość jest 9, to współczynnik wynosi 3. Na giełdzie im wskaźnik jest niższy tym inwestycja jest lepsza. Więc po prostu zapytałem w jakie produkty zainwestować,żebym był zadowlony zarówno z jakości jak i z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.10.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 na giełdzie sie nie znam ale we wszelkich zestawieniach, testach konsumenckich używa się stosunku ceny do jakości a nie do zysku, bo jak określić zysk jaki ma przynieść gniazdko elektryczne no chyba że jakiś wynalazek "gniazdko z generatorkiem" czy solarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 05.10.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Cena do jakości to miałem na myśli, czepiasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.10.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 11.10.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Podwójne gniazdka to drobnostka, ospel produkuje potrójne... wprawdzie na płaskie wtyczki ale do większości drobnego sprzętu wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafau8 27.10.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 dobry stosunek cena/jakość ma osprzęt:Berker - serie B.Kwadrat, B.Cube, Modul, Hager Polo - serie Fiorena i OptimaLegrand - Cariva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.02.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dołożyłbym tu jeszcze wybraną przeze mnie serię Logus 90 firmy Efapel w linii Aquarella. Na swojej grupie - Wrocławskiej - wlepiłem co sądzę o 10 liniach produktowych. Z połową z nich miałem styk u siebie lub w rodzinie, z resztą - w sklepach. Jako że mam dość długie doświadczenie elektroinstalatorskie (w ojca zakładzie), więc raczej potrafię ocenić od strony technicznej. Żona chciała linię Crystal (szklane ramki) lub Metallo (metalowe), ale jednak wykończeniówka zmusiła do ograniczenia się. Zostaliśmy więc na Aquarella. Gdyby nie Logus, to pewnie byłby Kwadrat (tylko 2 kolory) lub któryś produkt Schneidera (wydawał mi się ciut gorszy jakościowo od Logusa i Kwadratu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iNfensus 03.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witaj Generalnie gniazdko podwójne jest to nasz wymysł narodowy szczególnie w większości krajów europejskich nie istnieje coś takiego jak gniazdko podwójne jak już to instaluje się dwa gniazdka pojedyncze w podwójnej ramce na osobnym zasilaniu - względy bezpieczeństwa. Na wstępie odpadają w takim razie gniazdka producentów zagranicznych czyli Legrand, Berker, Gira, Merten i JUNG również - chociaż osobiście spotkałem się z tym, że serie produkowane na nasz polski rynek takie gniazdka posiadają - dla przykładu Legrand - Seria Cariva, Seria Valena lub Berker - B.Kwadrat lub Modul. Gira, Meren oraz JUNG takich produktów nie posiada. Z naszych narodowych producentów osprzętu elektrycznego polecam szczególnie Ospel lub Kontakt-Simon - bardzo charakterystyczne produkty tych marek to seria impresja, seria as lub seria sonata - firmy ospel lub basic moduł czy classic marki Kontakt-Simon. Jeśli bardzo zależy Tobie na cenie no to w tym momencie pozostaje do wyboru Karlik lub KOS - produkty dość dobre jakościowo jednak zdecydowanie niej est to pierwsza liga. Ja osobiście wszystkie gniazdka elektryczne i włączniki kupowałem w sklepie elektrycznym Elektrodo.pl http://elektrodo.pl bez problemu zrealizowali zamówienie na ponad 150 pozycji w przeróżnych kolorach (tutaj akurat zasługi przypisać można mojej żonie, która powybierała strasznie ) ja swego czasu zdążyłem się w sprawie gniazdek dość mocno zorientować - sąsiad jest elektrykiem. Teraz pozostaje mi tylko znaleźć dobry sklep z lampami bo pozostaje mi tylko znaleźć jakieś fajne lampy wiszące i lampy sufitowe oraz kinkiety a późniejszym etapie lampy podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 03.09.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) Generalnie gniazdko podwójne jest to nasz wymysł narodowy szczególnie w większości krajów europejskich nie istnieje coś takiego jak gniazdko podwójne jak już to instaluje się dwa gniazdka pojedyncze w podwójnej ramce na osobnym zasilaniu - względy bezpieczeństwa. Teoria w każdym calu całkowicie bez pokrycia. http://www.ctm.co.uk/gallery/Electric/Replacing_domestic_accessories.htm To tylko tak gwoli wyjaśnienia. Edytowane 3 Września 2012 przez kkas12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts