Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosz? o opinie na temat kabiny KO?O Nova pó?okrag?a

Recommended Posts

Gość *busstop*

ja mam koło atol półokrągłe, wzór crepi, 90 cm, brodzik z obudową też kolo atol.

zasadniczo jest o.k.

koło nova to jakaś tańsza wersja, ale nie wierzę, by koło je mogło zmaścić. ich produkty są optymalne cenowo/jakościowo

jestem zainteresowany zakupem kabiny firmy KOŁO Nova ale słyszałem rozne opinie na jej temat. prosze o pomoc czy warto ja zakupic

Ja też rozważałem tą kabinę ale raczej z niej zrezygnuję, ponieważ nie ma tej powłoki chroniącej przed osiadaniem kamienia. Można ją za dodatkową opłatą dokupić do niektórych kabin Koła i wtedy już sporo kosztują.

Inni producenci: Kabi i Ravak mają powłokę przeciwkamieniową do każdej kabiny. Ale kabiny Ravak nie podobają mi się ze względów estetycznych (grube profile). Kabi bardzo mi się podoba: drzwi równo chodzą, delikatne profile (np. Pablo plus). Gdyby nie specyficzny układ mojej łazienki to na pewno wziąłbym Pablo plus, a mianowicie łazienka ma węższą ścianę 160 cm - chcę przy niej umieścić kompakt wc i kabinę. Dlatego dobrze byłoby gdyby drzwi kabiny otwierały się z boku (tak jak np. w Koło Nova). Drugie wymaganie to zachowanie wygodnego podejścia do wc - czyli tutaj specyficzny kształ kabiny pablo zupełnie nie pasuje.

Z tych względów zdecydowałem się na Kabi Leonardo II 90cm

P.S. Powyższe rozważania dotyczą kabin w granicach do 1500 zł, szkło gięte.