sero0 03.05.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Jednak zdecydowałem sie na takie rozwiązanie, i stąd mam dwa pytania:1. Planuję w domu zabudować Reku z G.W.C, czy da się podłączyć pompę ciepła do tej samej instalacji GWC co Rekuperator?2. Ewentualnie czy można umiejscowić czerpnie do pompy w okolicy pieca na paliwo stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 08.05.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 18.05.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Nie denerwuj się ad.1 zależy od samej PC. Zasadniczo nie gdyż wentylator PC ma określoną wydajność. W mojej kanały o fi 160-180 (nie pamiętam dokładnie) nie powinny przekraczać ok 6-9 mb. Sprawdź dane urządzenia które wybrałeś. ad. 2 Musisz pamiętać, że taka PC "przerabia" b. duże ilości powietrza. Zimą z reguły pracuje w niekorzystnych warunkach - suche, zimne powietrze. Zastanów się skąd pobierze powietrze, gdzie wyrzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 18.05.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 ad. 2 Musisz pamiętać, że taka PC "przerabia" b. duże ilości powietrza. Zimą z reguły pracuje w niekorzystnych warunkach - suche, zimne powietrze. Zastanów się skąd pobierze powietrze, gdzie wyrzuci. Ale zimą to C.W.U na ogół grzeje się z kotła CO, więc problem odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.05.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 19.05.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 (edytowane) Jednak zdecydowałem sie na takie rozwiązanie, i stąd mam dwa pytania: 1. Planuję w domu zabudować Reku z G.W.C, czy da się podłączyć pompę ciepła do tej samej instalacji GWC co Rekuperator? 2. Ewentualnie czy można umiejscowić czerpnie do pompy w okolicy pieca na paliwo stałe? Tak da sie podłaczyć, ale trzeba sprawdzić wydajność i w razie czego dołożyć wentylator kanałowy z regulacją prędkości (wydajności). Czerpnia nie może być w okolicy kotła na paliwo stałe, bo może zakłócić obieg powietrza do spalania, a poza tym tam jest pełno syfu. Podłącz czerpnię do wyrzutu z reku - tak najprościej i może obejdzie się bez dodatkowego wentylatora. Teraz takie PC sa w znośnych cenach, coś ok. 6000 zł więc kombinuj. Edytowane 19 Maja 2010 przez Grzesiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts