Paty 27.07.2010 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 dziękuję Ci pięknie...............kupię ten papier do dekupażu..........klej i lakier i działamy...........myślisz że na stoliku z Ikea z serii Lack , da się to zrobić?????????? zmatowić powierzchnię papierem ściernym??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 27.07.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 skoro można na ceramice to seria Lack nie powinna zaszkodzic ..decoupage'owi oczywiscie : zmatowic papierem ściernym ...zagruntowac czy jak to ładniej sie okreśnia położyc primer (zwiększa przyczepność ) i papier czekam na efekty:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 28.07.2010 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 i miałam rano wstać żeby pofarbować włosiska i co....................i znowu sen wygrał tę rozgrywkę................czy Wy też tak macie że lubicie długo spać , czy tylko ja ????? dl mnie 10 -12 godzin snu to czasami mało.............jeszcze w taka pogodę jak u mnie 14 stopni i leje..........brrrr..................powoli szykuję się do pracy ale odkładam tę chwile jak najdłużej, żeby posiedzieć w szlafroczku, poleżeć, po podglądać forum..................znowu śniły mi się meble, farby , aranżacje.............czas się chyba powoli zacząć ..... mimo paskudniej pogody MIŁEGO DNIA wszystkim odwiedzającym................do wieczora...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 28.07.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 miałam ufarbowac włosy w zeszłym tygodniu ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 28.07.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Paty, jak ja kocham spać ranoooooo! Czytam i wiesz co? Ja mam męża co też chciał nowocześnie. A ja lubię wiejsko-czarodziejsko i skandynawsko. Biorę go metodą małych kroków. Najpierw na te lampy co u nas wiszą. Spodobała mu się jedna, drugą już sam znalazł i kupił. No to teraz przecież mi meble nowoczesne nie pasują, nie? Bierz się za decou, naprawdę fajna sprawa i nic strasznego. A Twoja córka ma bardzo fajną wizję pokoju - aż żal byłoby nie zrealizować. Ten zegar, który pokazywałaś okrutnie mi się podoba, ach.... I Twoja tapeta. Jadę teraz pomóc siostrze się urządzić, ma być nowocześnie i z brązem, zaraz jje wątek Twój podeślę jeśli można - bo chyba dokładnie tego szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 28.07.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja raczej do śpiochów nie należę,nie potrzeba mi dużo snu...A pogoda fatalna to fakt,szaro,buro i ponuro,nie nastraja optymistycznie,bardzo duże skoki temperatur.Powodzenia w działaniach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.07.2010 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 wadera.......działaj u siostry , tapeta fajna krem z brązem..............trochę nowoczesna ale jednocześnie "trąca myszką" może siostrze się spodoba ..... dzisiaj przestało padać , jakieś lekko rozjaśnione niebo,może wyjdzie słoneczko:wiggle: konstancja...................właśnie zwlekłam się rano o 7 i ufarbowałam czerep.....................ale jak mi się nie chciało.................... młoda zaakceptowała pomysły i będziemy zaczynać.................tylko mąż mi się biesi że mu się nie chce............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 29.07.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witaj Paty, od kilku tygodni podlgąlam co wyrabiasz;), i jestem pod wrażeniem, fajnie że ciągle masz (mamy) coś do zrobienia, tylko te chłopy sie troche buntują, ja też jak sie uprę to musi być, ... zrobię i znów nowa myśl lata po głowie. Pozdrawiam serdecznie i życze więcej słońca (tak ok. 27 st.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.07.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 chyba się zastrzelę.......................mam pędraki w trawie ......................cały tył zniszczony............:evil::evil: nie wiem co mam zrobić................podobno chemia nie pomaga , trawę trzeba posiać nowa....................ręce opadaja.............ciągle coś do robienia......................a było mieszkać w bloku.........to zachciało mi się ogrodu i domu.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Teska !! To była impreza załatwiana przez znajomych, mają zaprzyjaźnioną rodzinę od lat od której wynajmują dom , nie jestem pewna czy ta kobieta wynajmuje pokoje na wrzesien, bo wiem że mieszka w Zagrzebiu i przyjeżdża tylko jak są turyści ............popytam znajomych . to super! jakby coś to pw:rolleyes:ja narazie śleczę na różnych forach i czytam o Chorwacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 chyba się zastrzelę.......................mam pędraki w trawie ......................cały tył zniszczony............:evil::evil: nie wiem co mam zrobić................podobno chemia nie pomaga , trawę trzeba posiać nowa....................ręce opadaja.............ciągle coś do robienia......................a było mieszkać w bloku.........to zachciało mi się ogrodu i domu.................. na pędraki Basudin ( wrzuć w google bo nie do końca nazwę pamietam) dziś czytałam na www.e-ogrody.pl teraz do września jest najlepszy moment żeby je pryskać tzn trawniki bo pedraki siedzą płytko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 29.07.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) konstancja...................właśnie zwlekłam się rano o 7 i ufarbowałam czerep.....................ale jak mi się nie chciało.................... młoda zaakceptowała pomysły i będziemy zaczynać.................tylko mąż mi się biesi że mu się nie chce............... jestem przekonana i będę przy tym obstawać, że tak jak istnieją tajemne bractwa tak istnieje jakiś tajemny wodopój, z którego mężczyźni czerpią ...........a) lenistwo ...b) niechęć do naszych rewelacyjnych i kreatywnych pomysłów....c) tumiwisizm odnośnie tego w jakim otoczeniu mieszkają ...(ściana bezowa czy zielona ..co to za róznica .......ups cofam ...jak usłyszą szara jest sprzeciw ...teoria wysnuta po zdiagnozowaniu forumowych relacji wielbicielek szarości ) trzeba panów odwadniać Edytowane 29 Lipca 2010 przez konstancja30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.07.2010 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 dzisiaj po południ zerwałam kawałek darni ok 1 m2 , matko ile tego dziadostwa tam siedzi, darń schodzi jak dywan można rolować................jutro wzywam ogrodnika niech działa...............bo zerwać by trzeba całą trawę, jak by się chciało to wygrzebać, .........................może jakoś zaskoczy po tym oprysku i odbije, a dwa dni temu sypnęłam nawóz na całą trawę..... , jak nie urok to sraczka,odechciewa mi się tego ogrodu, im więcej koło tego chodzę tym więcej kłopotów..............moja psiapsiółka nie cierpi ogrodu, ma posadzone na około płotu szpalery tuj, ani jednego kwiatka i krzewu, posianą trawę,, nie robi nic, oprócz koszenia, nie nawozi, nie pryska nie plewi.., nie podlewa ..........ma tak piękny dywan z trawy że ja jakbym nawet an uszach stawała to takiego mieć nie będę ............a tuje jak jest sprawiedliwość............................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna eM 29.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 bądź dzielna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.07.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 już trochę mi się znudziło............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna eM 30.07.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 wiem... mam dokładnie to samo... ale czy mamy wyjście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 30.07.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 walczyłam całe popołudnie z podlewaniem trawy preparatami na pędraki, prawdopodobnie trawa jest nie do uratowania.....:bash::bash::evil::evil::evil::cry::cry::cry: na wiosnę czeka mnie sianie nowego trawnika...........przy okazji zrobię długo odkładaną inwestycję nawadniającą.................ręce opadają , same wydatki.......a chciałam robić mini remoncik w domu...........pewnie będzie samo malowanie bez nowych mebli i dodatków............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 30.07.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Paty, jak przykro mi o tych robalach czytać - skąd to się w ogóle bierze? Nie wiem jak Ciebie pocieszyć, przytulam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 31.07.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 to cholerstwo rozwija się w ziemi przez 4 lata..............chrabąszzce majowe ....bzykają się .....samica składa jaja w ziemie i one tam sobie siedzą , wyklują się jakieś mini pędraki włażą głęboko w ziemie i tam następują następpne stadia rozwoju....większe wyłażą tak 5 cm pod powierzchnię i żrą wszystkie korzonki traw i innych liściastych...........i na następny rok juz przepoczwarzają sie w chrabąszcze latające.............................można sobie to przywieźć z ziemią, jak na około jest dużo nieużytków to też tam siedzą..........generalnie nie lubią wilgoci ( nawadnianie się kłania), trawę trzeba od maja przeczesywać grabkami, bo świeżo zniesione jaja są tuz pod powierzchnią i wyciągnięte z trawy zasychają na słońcu..............teraz jestem mądrzejsza ale co mi z tego............jak i tak ogród na nowo do roboty :evil::evil::evil::evil::evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tereś57 31.07.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 przeczytałam sobie ,masz pięknie,bądz dzielna dasz rade ,co nas nie zabije to nas wzmocni ,będzie dobrze, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts