kiler82 04.05.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam. Mam nadzieje, ze ktos mi pomoze. Czy do odebrania domu sa wymagane barierki na klatce schodowej? Do tej pory myslalem, ze tak jest, ale na forum widzialem kilka domow zamieszkanych lecz bez barierek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 04.05.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Raczej tak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 04.05.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam. Mam nadzieje, ze ktos mi pomoze. Czy do odebrania domu sa wymagane barierki na klatce schodowej? Do tej pory myslalem, ze tak jest, ale na forum widzialem kilka domow zamieszkanych lecz bez barierek. Pozdrawiam Są wymagane, nie muszą być docelowe. U mnie mam jeszcze do teraz z heblowanych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 04.05.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Barierki są wymagane (zarówno na schodach jak i balkonach) A w kwestii zamieszkałych domów bez barierek to... na pewno są osoby które mieszkają bez odbioru (licząc że nikt z sąsiadów na nich nie doniesie) bądź które mimo braku barierek odbiór robią (licząc że kontrola do nich nie zawita) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 04.05.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) "ale na forum widzialem kilka domow zamieszkanych lecz bez barierek." - a skąd masz pewność ze te domy miały już odbiór ?.Barierki muszą być bo tego wymagaja przepisy, oczywiscie dom mozna odebrac majac duzo wiecej rzeczy nie wykonanych, ale spytaj swojego kierownika budowy czy bedzie narazał sie na odpowiedzialnośc karną i utratę swoich uprawnien za poświadczenie nieprawdy w dzienniku budowy tylko dlatego ze Toba rządzi sknerstwo i chcesz zaoszczedzic na barierkach. Edytowane 4 Maja 2010 przez petr_151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 04.05.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 sory ze się tak przykoleguje to tematu , jestem z innej częsci Polski więc tak z ciekawości , w Waszych okolicach (bo widzę wyżej Warszawa ) przychodzi inspektor na odbiór budynku ? pozdrawiam z Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 04.05.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 , w Waszych okolicach (bo widzę wyżej Warszawa ) przychodzi inspektor na odbiór budynku ? pozdrawiam z Wielkopolski Nie jest to normą, ale zdarza sie że przychodzi. Loteria z wiekszym prawdopodobieństwem że nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 04.05.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiler82 04.05.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 "ale na forum widzialem kilka domow zamieszkanych lecz bez barierek." - a skąd masz pewność ze te domy miały już odbiór ?. Barierki muszą być bo tego wymagaja przepisy, oczywiscie dom mozna odebrac majac duzo wiecej rzeczy nie wykonanych, ale spytaj swojego kierownika budowy czy bedzie narazał sie na odpowiedzialnośc karną i utratę swoich uprawnien za poświadczenie nieprawdy w dzienniku budowy tylko dlatego ze Toba rządzi sknerstwo i chcesz zaoszczedzic na barierkach. Ale czy Ja gdzies napisalem, ze nie zamierzam robic barierek. Widzialem na forum domy w ktorych juz ktos mieszka i barierek nie bylo. Stad moje pytanie. Ja zamierzam robic w niedlugiej przyszlosc, wiec nie musialbym sie bardzo spieszyc gdyby takiej koniecznosci nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 04.05.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Z twojego postu jasno wynika ze jesli byla by mozliwosc odebrac dom bez barierek to bys to zrobil. W tej kwesti dostales odpowiedzi. Pozatym jak juz pisalem nie wiesz czy te domy byly odebrane, mieszkanie w domu i jego odbior nie zawsze idzie w parze, duzo ludzi wiele lat mieszka bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 04.05.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 chrzanić formalności. ja bym bez barierek nie zamieszkał ze względu na bezpieczeństwo moje i (zwłaszcza) moich dzieciaków ale zeby nie byc malkontentem - polecam zrobienie nawet tymczasowej barierki z solidnych desek. u mnie tak było - nakład środków i pracy nie za duży, a pozwolił spokojnie przemieszkać parę miesięcy zanim przyszli fachowcy zrobić pełne wykończenie schodów łącznie z barierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 04.05.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nie jest to normą, ale zdarza sie że przychodzi. Loteria z wiekszym prawdopodobieństwem że nie przyjdzie. z tego co wiem, nadzór ma wystarczająco dużo roboty z odbiorem dużych inwestycji budowlanych. Do domków jednorodzinnych wybiera się znacznie rzadziej, zazwyczaj wtedy gdy nieżyczliwy sąsiad zamówi taką wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 05.05.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Moze ty wiesz ze nadzor w okolicach Sochaczewa ma duzo roboty, ale w Warszawie jest inaczej sa inspektorzy ktorzy zajmuja sie konkretnymi typami inwestycji, np. domy jednorodzinne , a wielkimi developerskimi inwestycjami zajmuja sie inni inspektorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 05.05.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 W mojej okolicy nadzór budowlany zjawia sie tylko wtedy gdy zgloszone jest prowadzenie jakiejś działalnosci w budynku oddawanym do zamieszkania,lub na "specjalne żadanie "któregoś z mieszkańców obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 05.05.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) z tego co wiem, nadzór ma wystarczająco dużo roboty z odbiorem dużych inwestycji budowlanych. Do domków jednorodzinnych wybiera się znacznie rzadziej, zazwyczaj wtedy gdy nieżyczliwy sąsiad zamówi taką wizytę różnie to bywa, w sąsiednim do nas powiecie przyjeżdżają na odbiór każdego budynku Edytowane 5 Maja 2010 przez dode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts