piterg 03.02.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Kupuje dom , ale nie wiem jak sie do tego zabrac! Dom wybudowany w latach 80/90 zamnkięty , do zrobienia podłogi schody, łazienki i tynk zewnetrzny. Wiem że w tak zamożnym kraju jak Polska każdy kupuje średnio kilka domów w ciągu życia! Jednak zawsze jest ten pierwszy raz. i To wlaśnie mój pierwszy raz. Nie wiem jak sie zabrac do paru spraw. Czy musze zatrudnić jakiś fachowców , którzy określą czy wszystko jest OK zgodnie z planami. Co muszę załatwiać w przyjaznych petentom urzędach państwowych , wreszcie jak z kredytami - gdzie najłatwiej i najlepiej. Może te pytania są banalne ale to naprawdę mój pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 03.02.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 CześćSzukaj kolejne kroki w budowie domu (buło nawet w ostatnich muratorach). Tam znajdziesz co już jest zrobione w twoim domu i co cię jeszcze czeka.Zatrudnij jakiegoś speca, który określi stan domu, żeby nie okazało się, że lepiej wszystko zburzyć. RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterg 03.02.2004 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 cześć!! jak rozumiem masz na myśli ze w muratorze sa opisy kolejnych kroków odnośnie samej budowy i wykonczenia( tak mniemam choc gazetki w rece ostatnio nie miewałem) mnie bardziej interesuje kupno tj jakie papiery powinienem dostac od sprzedającego aby chatke przeswietlic, po jakich urzedach pozniej sie chodzi, jakie sa dodatkowe koszty (np. umawiam sie z gosciem na 2 stówy i co dalej komu jeszcze odpalam procenty - nie wiem notariusze , urzedasy, przechodzacy kominiarz itp.) Mozliwe ze juz mi odpowiedzialeś ale nie mam gazetek , a miliony postów ktore tu czytam tak mi namieszały ze czuje sie bardziej zakrecony niz stonka w czasie wykopek lub koń podczas westernu. Moze gdzies widziales posty TZN . wy wszyscy Ludu Budujacy Polski widzieliscie posty , które w sposób ludzki(nie urzedowy ) naswietla mi troche sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts