Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu na miarę

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Lipka - super dach. Dom zaczął wyglądać jak dom ;) Jaką kładliście dachówkę ??

Komin wygląda super. Na jaki kolor chcecie tynkować ??

Bo powiem tak - w obecnym moim-już nie moim domu mamy tez otynkowany komin - na biało. Spory bład - komin jest szary, brudny, deszcz spływający po kominkach "zabierał" sadzę więc są czarne zacieki. wygląda nieładnie.

Więc albo ciemny tynk, albo jednak klinkier.

Na kiedy planujecie przeprowadzkę ??

komin otynkujemy na szaro, może nawet grafitowo, żeby się od dachówki nie odróżniał

dachówke mamy jedną z najtańszych cementowy brass, ale dach mi przynajmniej sie bardzo podoba, a dachówkę sobie chłopaki na dachu bardzo chwalili, mówili że się dobrze kładzie bo jest równiutka w przeciwieństwie do większości ceramicznych

mi najbardziej podobałby się dach z łupka, ale niestety to co w Anglii jest najtańsze u nas jest towarem ekskluzywnym

przeprowadzka hmmm, to zależy od wody, a tu różowo nie wygląda

a co do wody, wczoraj na naszej działce pojawił się znajomy znajomego różdżkaż we własnej osobie i ponoć znalazł nam wodę na 8 metrach

słupek został wbity no i teraz chyba z samej ciekawości wydamy kilka stówek na odwiert próbny

jaja będą jak ta woda tam będzie :) trzeba będzie uwierzyć .....? dla mnie, geofizyka to bardziej niż trudne :)

• 3 weeks później...

Lipka - napisz na jakim etapie jesteś ??

Pamiętasz kiedyś pisałam, że można by zakupy zrobić razem, ale jestem daleko za Tobą. Jakoś panowie pogonili i powoli się równa, a ja też chcę zrobić kilka zakupów na zapas. Wiec pytanie - kupowałaś już tą folię z kratkami pod podłogówkę z allegro ?? i styropian na posadzkę ?? bo jeśli nie to może za jednym transportem, przesyłką kupimy ??

Co Ty na to ??

ok - to będę czekać na info.

Ja się wstępnie umówiłam z jedną ekipą, ale na gipsowe. Choć nie jestem pewna wyboru, ale nie chciałabym już kłaść gładzi. Może nie będzie potrzeby.

aha i podpytaj ile Twoi biorą za robotę i materiał jak możesz ;)