myszonik 03.11.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ja zakładam, że przy naszej częstotliwości pica kaw i herbat nie zdążą się zakurzyć. Wizualnie sprawy uporządkowałam i zlikwidowałam np. ulubiony kubek małżonka ze zdjęciem dobermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casis 25.11.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Witam Po pierwsze lipka cudny domek , przywędrowałam do Ciebie z zapytaniem, doczytałam że masz wkład kominkowy Pama, sama jestem zainteresowana diablo bezrusztowym, ale na wątku o Pamie wiele dowiedzieć się nie można więc może tu mi pomożesz Czy ładnie się pali, znaczy nie dymi, czy solidny ten wkład, na jakie użytkowanie się nastwiasz?? Ja chcę ogrzewać domek głównie kominkiem, potrzebuję dobrego wkładu, takiego który zniesie intensywne użytkowanie Pozdrawiam ciepło i z niecierpliwością czekam na odpowiedź -będzie decydująca A i gratuluję postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 26.11.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 wkład pama wygląda solidnie, jest moim zdaniem dokładnie zrobiony dymi się jak skręcamy dopływ powietrza na razie używamy go do grzania budowy i palimy nie tak jak trzeba, ładujemy do pełna, skręcamy i wychodzimy zwykle, więc szyba się brudzi no i do tej pory paliliśmy głównie deski pobudowlane sosnowe więc to też nie daje poglądu dobrego na brudzenie szyby zadowolona jestem z tego, że jest bezrusztowy, bo faktycznie nie trzeba często tego popiołu wybierać u nas kominek ma grzać dół i grawitacyjnie dwa pokoje znajdujace się nad kominkiem na razie podłączony prowizorycznie jedynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casis 26.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Lipka dzięki wielgachne !!! i za zdjęcie też, a co to znaczy że nie palicie jak trzeba, to jest jakiś przepis palenia??? My mamy u moich rodziców tarnavę i tam się ładuje do pełna i tak się pali aż do żaru a potem dokładamy.... A co do Twojej kuchni to pięknie to sobie wymyśliłaś... nie planujesz barku jakiegoś -to teraz ponoć takie trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 26.11.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 barku nie planujemy, pomiędzy salonem a kuchnią będą w przyszłości szklane drzwi przesuwne tak, żeby kuchnia mogła byc i otwarta i zamknięta na salon w zależności od potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 26.11.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 co do palenia to można włożyć dużo drewna ale skręcać dopływ powietrza powinno się raczej jak jest żar dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.11.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Lipka, a jakie macie w ogóle ogrzewanie w domu? podłogówka czy grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 26.11.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Esiak podłogówka w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.11.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 bo p. Stasiu (ten od ocieplenia) stwierdził, że nie zauważył żadnego systemu ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 26.11.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 hehe sprytnie ukryty w kotłowni dopiero będą sie instalować urządzenia te do uzdatnienia wody oraz te od powietrznej pompy ciepła, której główna jednostka bedzie na zewnątrz budynku dzis mam nadzieję, że instalują sie rury od wentylacji, a tuż przed sufitami rekuperator (przez właz to on nam by potem nie przeszedł, no w każdym razie byłoby ciężko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.11.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 i widzę że ocieplenie idzie pełna parą... ten klej do siatki jest taki ciemny...? jaką w końcu chemię wybrałaś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 26.11.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 to chyba w końcu kreisel tylko z bricomana (mąż kupował)tynk mam zamówiony caparola kolor taki jak Atika tylko 1,5 baranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 02.12.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 ...koncepcja kuchni jest bardzo "do góry nogami".Kolejnosc czynnosci: lodówka, piekarnik, opłukanie (zlew), kuchenka...czy na odwrót ??? do tego piekarnik podgrzewa lodówkę...kilometr na linii typowego gotowania "zupy": lodówka->kran->kuchenka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 02.12.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 oresund byłaby to prawda gdyby założyć, że można sie poruszać tylko zgodnie ze wskazówkami zegaraporuszajac się w przeciwnym kiedunku mamy jesli o gotowanie chodzi lodówka, zlew, płytapiekarnik z tego wyłączam, bo używany znacznie rzadziej do tego jednak w specyficzny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.12.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Lipka i jak tam ekipa od tynków sprawdza się przy obróbce poddasza...? fotki w dzienniku widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 13.12.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Esiak muszę powiedzieć, że na razie tak, jesteśmy naprawdę zadowoleni, przykładaja sie do pracy, gipsy poddaszowe juz wszystkie położone, teraz już szpachlują, a pan Stasiu kładł mi dziś kafelki w kotłowni, kafelki krzywe, ale kładł równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.12.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 to zapodaj więcej fotek... jak masz może okien dachowych przed szpachlowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.12.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Esiak nie mam niestety więcej fotek, okno dachowe mam jedno, w sumie małe, ale powiem ci, że okazało się krzywo osadzone, a pan Stasiu tak zrobił stelaż, że tego wcale nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.12.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.12.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts