Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu na miarę

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Po pierwsze lipka cudny domek :), przywędrowałam do Ciebie z zapytaniem, doczytałam że masz wkład kominkowy Pama, sama jestem zainteresowana diablo bezrusztowym, ale na wątku o Pamie wiele dowiedzieć się nie można więc może tu mi pomożesz :) Czy ładnie się pali, znaczy nie dymi, czy solidny ten wkład, na jakie użytkowanie się nastwiasz?? Ja chcę ogrzewać domek głównie kominkiem, potrzebuję dobrego wkładu, takiego który zniesie intensywne użytkowanie :)

Pozdrawiam ciepło i z niecierpliwością czekam na odpowiedź -będzie decydująca ;)

A i gratuluję postępu prac

wkład pama wygląda solidnie, jest moim zdaniem dokładnie zrobiony

dymi się jak skręcamy dopływ powietrza

na razie używamy go do grzania budowy i palimy nie tak jak trzeba, ładujemy do pełna, skręcamy i wychodzimy zwykle, więc szyba się brudzi

no i do tej pory paliliśmy głównie deski pobudowlane sosnowe więc to też nie daje poglądu dobrego na brudzenie szyby

zadowolona jestem z tego, że jest bezrusztowy, bo faktycznie nie trzeba często tego popiołu wybierać

u nas kominek ma grzać dół i grawitacyjnie dwa pokoje znajdujace się nad kominkiem

na razie podłączony prowizorycznie jedynie

IMGP3564.JPG

Lipka :) dzięki wielgachne !!! :) i za zdjęcie też, a co to znaczy że nie palicie jak trzeba, to jest jakiś przepis palenia??? My mamy u moich rodziców tarnavę i tam się ładuje do pełna i tak się pali aż do żaru a potem dokładamy....

A co do Twojej kuchni to pięknie to sobie wymyśliłaś... nie planujesz barku jakiegoś -to teraz ponoć takie trendy ;)

hehe sprytnie ukryty :)

w kotłowni dopiero będą sie instalować urządzenia te do uzdatnienia wody oraz te od powietrznej pompy ciepła, której główna jednostka bedzie na zewnątrz budynku

dzis mam nadzieję, że instalują sie rury od wentylacji, a tuż przed sufitami rekuperator (przez właz to on nam by potem nie przeszedł, no w każdym razie byłoby ciężko)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...