odaro 04.05.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Ciągle jak patrzę to mam wątpliwości czy takie ułożenie rur jest prawidłowe. http://img101.imageshack.us/img101/6876/img3663u.jpg Hydraulicy położyli tak rury od szufelki jak widać na zdjęciu tzn najpierw biegnie w stronę przeciwną niż jednostka centralna odkurzacza a później zawraca tak jak pokazuje długa rura. Czy takie ułożenie nie spowoduje jakiś zatorów w trakcie użytkowania odkurzacza. Edytowane 4 Maja 2010 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 04.05.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 troche przesadzili ,strasznie ostre zagięcie ,wytnij ten trojak i załoz trojak 45stopni wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 04.05.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Wstawiłem nowe zdjęcie gdzie jest narysowany strzałką kierunek do jednostki centralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlatytraktor 08.05.2010 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Nie trybie, o co Ci biegnie?Moim zdaniem idealnie z tym, że do gniazdka, bo do szufelki to za wysoko rurą wyciągnął, którą można jednak dociąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 08.05.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam Ten trójnik jest źle zamontowany a dokładniej to powinien iść odwrotnie, autor ma rację. Rozebrać w tym miejscu i złożyć poprawnie bo będą problemy a przyszłości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.05.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Gdyby ten trójnik był zamontowany odwrotnie, byłoby jeszcze gorzej! Trójnik jest dobrze, schrzanione jest to, co za nim, tam jest za ostry zakręt. Trójnik powinien być wcześniej a kolano 45 stopni odsunięte od niego o jakiś kawałek rury wstawiony pomiędzy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 08.05.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Gdyby ten trójnik był zamontowany odwrotnie, byłoby jeszcze gorzej! Trójnik jest dobrze, schrzanione jest to, co za nim, tam jest za ostry zakręt. Trójnik powinien być wcześniej a kolano 45 stopni odsunięte od niego o jakiś kawałek rury wstawiony pomiędzy. J. Tylko Jarek dobrze zinterpretował zdjęcie. Rzeczywiście kolanko można by był dać wcześniej ale tak sobie myślę że będzie tam tylko automatyczna szufelka to nawet przy takim ostrym kącie ma nadzieje że nie będzie jakiś zatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercik 18.05.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Właśnie szufelkę będziesz najczęściej używał, bo nie wymaga wyciągania rury.... I będziesz chciał żeby ci dobrze zasysało.Tak jak masz położone nie jest źle, co nie oznacza że dobrze. Dwa kolanka a między nimi kawałek rurki byłyby tu zdecydowanie lepsze. Ja bym zmienił póki jeszcze można - to chwila roboty (nawet samemu). Choć jeśli to blisko jednostki centralnej (czyli na początku instalacji) to zostaw jak jest - ciąg i tak będzie duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artistek 24.05.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Kolego, pozwoliłem sobie na twoim zdjęciu narysować moją propozycję. Wydaje mi się, że czym łagodniejsze kolanka tym lepiej. Ja bym to przerobił. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11421&stc=1&d=1274691192 Tu znajdziesz tez ciekawe informacji. http://www.santech.com.pl/aerovac/katalogi/050808_instrInstalacjiVac.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.05.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Niestety zostało tak jak było. Za parę lat będę mógł powiedzieć co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starn 10.10.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Nie masz co się martwić , "zaworem bezpieczeństwa" przed zapchaniem będzie ostre kolano jakie będzie montowane przy montażu szufelki. Przypilnuj tylko by było.A co do instalacji to zasadą jest by budować ją tak by ograniczać straty ciśnienia czyji najprościej jak się da, z najmniejszą możliwą ilośćią kształtek po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts