Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śmierdzące ściany - proszę o pomoc

Recommended Posts

Witam,

pomalowałem ściany EKO śnieżką (położyłem ją na starą farbę). Niestety pojawił się bardzo nieprzyjemny zapach, którego za nic nie mogę się pozbyć.

Sęk nie tkwi w samej farbie, bo używałem jej gdzie indziej i nie było tego problemu.

Wietrzę mieszkanie od ponad miesiąca - bez skutku. Zgodnie z radami które znalazłem w internecie probowałem świeżą cebulę oraz wodę z solą aby wyciągnąć ten smród. nic nie pomaga.

Co może być powodem takiego problemu ? (zapach jest kwaśny, trochę jak stęchlizna bardzo nieprzyjemny i intensywny)

Co jeszcze mogę zrobić ? jest sens myć ściany i zaczynać od nowa ? Badzo proszę, poradźcie coś bo już zaczynam tracić nadzieję.

ok, ale czy to jest normalne ? czy poprostu miałem pecha ?

co mogło być położone pod spodem ze weszło w taką reakcję z farbą ? wydawało mi się że to tylko stara farba...więc zamalowałem

nie ma już żadnej innej alternatywy ?

ok, ale czy to jest normalne ? czy poprostu miałem pecha ?

co mogło być położone pod spodem ze weszło w taką reakcję z farbą ? wydawało mi się że to tylko stara farba...więc zamalowałem

nie ma już żadnej innej alternatywy ?

ciezko mi precyzyjnie odpowiedziec na twoje pytanie poniewaz moze byc wiele czynnikow ktore wplynely na twoj problem np wilgoć w scianach, rodzaj tynku starej farby, wentylacja w pomieszczeniu itd.

nie sadze zeby farba weszła w reakcje ze starym podlozem poniewaz widziałbys to na wierzchu sciany.

zawsze warto myc sciane przed malowaniem, pozniej gruntowac i malowanko

proponuje ci szare mydło ktore zneutralizuje zapach i oczysci sciane, mozesz ewentualnie uzyc typowe mydlo malarskie. pamietaj zeby tylko nie przesadzic z iloscia, i pozniej dokladnie przetrzec gabka/szczotka z sama woda