Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
Gość 80mariusz80

Ja mam ich drzwi 3 rok. Sosnowe. Nic się nie dzieje z nimi złego. Nie wypaczają się. Pod koniec ub. roku kiedy mocno zacinał deszcz, to miałem w środku niewielką plamę wody (nie mam jeszcze balustrad na podeście przed drzwiami). W internecie znalazłem sobie instrukcję regulacji zawiasów i sam sobie docisnąłem dolną krawędź drzwi - mam nadzieję że to pomoże przy następnych opadach z silnym wiatrem. Ogólnie jestem zadowolony i nie narzekam na te drzwi.

Pozdrawiam.

• 6 months później...
Witam,

Zamierzam kupić drzwi zewnętrzne tej firmy, ale waham się ponieważ wejście jest od strony południowej trochę osłonięte balkonem. Czy może ktoś z forumowiczów ma zamontowane drzwi w podobnych warunkach i jak się sprawują?

Pozdrawiam

Witam.

Ja mam zamontowane podobnie od południa,trochę osłonięte daszkiem ale od godz. 16-17 całe w słońcu.Montowane na wiosnę. jak do tej pory ok

• 9 months później...
  • 8 months później...
  • 5 months później...
Witam, zakupiliśmy drzwi zew. Agmar Montana dąb bagienny i po montażu oglądamy i zdziwienko bo kolor "dąb bagienny" jakiś inny niż pozostałe elementy stolarki w tym kolorze, tzn. okna i brama garażowa oraz drzwi wyglądają tak, jakby je jakiś amator pomalował ręcznie sprayem podkładowym typu bejca. O co chodzi, taki kiepski standard za taaką kasę - co robić, doradźcie.

Witam, zakupiliśmy drzwi zew. Agmar Montana dąb bagienny i po montażu oglądamy i zdziwienko bo kolor "dąb bagienny" jakiś inny niż pozostałe elementy stolarki w tym kolorze, tzn. okna i brama garażowa oraz drzwi wyglądają tak, jakby je jakiś amator pomalował ręcznie sprayem podkładowym typu bejca. O co chodzi, taki kiepski standard za taaką kasę - co robić, doradźcie.
A okna masz drewniane? Bo jeżeli pcv to wiadomo, że kolor będzie się różnił. U mnie 2tyg. temu zamontowali Agmar Platino w okleinie dębowej, kolor antracyt i praktycznie nie widać różnicy pomiędzy oknami i bramą.

• 4 weeks później...
Ja mam ich drzwi 3 rok. Sosnowe. Nic się nie dzieje z nimi złego. Nie wypaczają się. Pod koniec ub. roku kiedy mocno zacinał deszcz, to miałem w środku niewielką plamę wody (nie mam jeszcze balustrad na podeście przed drzwiami). W internecie znalazłem sobie instrukcję regulacji zawiasów i sam sobie docisnąłem dolną krawędź drzwi - mam nadzieję że to pomoże przy następnych opadach z silnym wiatrem. Ogólnie jestem zadowolony i nie narzekam na te drzwi.

Pozdrawiam.

możesz przesłać linka do tej instrukcji bo mi się ciężko domyka górny zamek

• 1 month później...
Witam ja chcial bym sie podzielic z wami swoimi doświadczeniami z uzytkowania tych drzwi . Ja wybralem drzwi ramiakowe model karbon dab . Wiadomo zamowienie u posrednika dogadanie z cena termin montazu panowie przyjechali zamontowali, nie minal miesiac a tu drzwi puchna rozchodza sie na laczeniach malo tego opadly na zawiasach , wycieka zywica z drewna podkreslam zamowilem drzwi debowe gdzie tu zywica , moze mi to ktos wytlumaczyc ? Tel do posrednika posrednik do producenta , przjezdza serwis Panowie spisali protokol za tydzien przychodzi odp o odmowie gwarancji z powodu zlego uzytkowania jak przez miesiac mozna zle uzytkowac drzwi w surowym domu. Zero reakcji od posrednika zero kontaktu z klijentem sprawa oprze sie o sąd . Nie polecam radze omijac szerokim lukiem.

Zapewne nie masz tynków a dębowe drzwi to jedynie sosna w okleinie dębowej.

Nie wiem czy jest winny producent, czy moze sprzedawca który nie był dość douczony.

Dlatego dobre drzwi kupuje się w specjalistycznych salonach, a nie u pośrednika dla którego sprzedaż droższych drzwi drewnianych to wyłącznie chęć zysku.