ArturB_ 05.05.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam. Chciałbym zrobić oświetlenie w salonie na zasadzie "półek świetlnych" . Spotkałem się z takimi rozwiązaniami na forum. Jednak nie chciałbym robić tych półek okalających cały salon a jedynie na dwóch przeciwległych ścianach. Czy ktoś może powiedzieć jak zrobić konstrukcje pod gk. Ściany mają długość 4 metrów. Chciałbym aby półki dawały światło rozproszone na sufit i jednocześnie wmontować halogeny w półki. Jeśli ktoś ma zdjęcia takich rozwiązań to również proszę o dodanie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturB_ 07.05.2010 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Gorąco proszę o pomoc na temat rozwiązania o którym napisałem wyżej. Głównie zastanawia mnie jakie lampy dać na "półce" by dały równomiernie rozproszone światło na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 07.05.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 zastosuj paski LED - ja tak zrobilem, jesli silne swiatlo to jarzeniowki (sa roznego koloru/odcienia) poleczki sa banalnie proste rozrysuj sobie na kartce przekroj poprzeczny i juz bedzie sprawa jasna Mam cos takiego u siebie ,tylko ciutke bardziej skomplikowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.05.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Albo weze swietlne - mocniejsze niz ledowe, a lagodniejsze niz swietlowkowe.Ale cerowac to sie przy takim swietle nie da Zreszta sietlowkowe nie beda jednolite - przerwy miedzy poszczegolnymi beda ciemne (chyba zeby dawac na zakladke) no i duzo drozej wyjda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturB_ 10.05.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dziękuje za porady! Dalsze sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 11.05.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Czy masz na myśli coś takiego? We wnękach zainstalowany jest wąż ledowy. http://images49.fotosik.pl/252/a95404b30b395a0fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturB_ 11.05.2010 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Tak! Dokładnie mi o to chodziło. Dziękuje za zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts