Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prawdę mówiąc nie upieram się przy wieży, szukam po prostu dosyć dużego domu. Zgromadziłem już kilogramy katalgów z projektami, spędziłem dziesiątki godzin na surfowaniu po Interku i nic gotowego nie mogę znaleźć. Podstawowy problem to ilość sypialni bo mamy piątkę dzieci i każde oczywiście chce mieć swój pokój. Boję się że nic gotowego nie znajdę.

• 4 months później...
  • 4 months później...
Bardzo oryginalny. Pasuje (według mnie) tylko do pewnych typów otoczenia (gdzieś nad jeziorem wśród małych lub większych wzgórz...).

Duży !

Z tym pasowaniem do okreslonych typow otoczenia to wydaje mi sie, ze duzo zalezy od elewacji, tak jak sa pokazane w projekcie, to rzeczywiscie lepiej gdzies nad jeziorem, czy jakos tak. Ale jesli beda stonowane, bez kamienia, to juz moze stac prawie wszedzie.

Co do "duzosci", to wcale nie jest taki duzy, 165 m powierzchni uzytkowej, jest tu na forum wielu takich, co maja duuuzo wieksze :)

No wlasnie, dla mnie w rezultacie okazal sie za maly i musialem zamawiac projekt indywidualny. Ale Kaprys mi sie podoba mimo wszystko - szczegolnie atrakcyjny jest z przodu i od strony wyjscia na taras. Pozostale dwie strony przecietne - takie moje subiektywne odczucie.

• 3 weeks później...
Już umawiałem się z biurem pośredniczącym na kupno projektu "Kaprys", kiedy w ostatniej chwili zrezygnowałem. Powodem była właśnie ta kontrowersyjna wieżyczka. Trochę się przestraszyłem, czy oby nie popadnę w "kiczowatość"... Zalety tego domu to jego układ funkcjonalny. Gdybym go kupił, to praktycznie nic bym w środku nie zmieniał. I ten podwójny garaż- super sprawa...

• 7 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
Gość krab

Ta Kaprys to ładny kawalem domu,

wiecie zobaczcie na stronie Archetonu http://www.archeton.pl dom ale Zameczek tam jest taka sama wiezyczka na stronie jest chyba 6 zdjęć zrealizowanych domów. Możesz zrezygnować z dodniesienia lub opuszczenia podłogi i wyrownać wykusz na drzwi nad wieżyczką

a tak to super.

A i tak powinieneś wybudować sobie KRABA-2

Dach tylko dachówka żadna blacha zawsze możenie dostać od Archetonu bezpłatny kosztorys domu jak ja kupowałem to bylo to dezplatnie ale chyba zostało dalej

hej

• 3 years później...
  • 2 weeks później...
  • 2 years później...