jg7 05.05.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć jak rozwiązać mój problem. Chcem kupić kawałek działki rolnej ( ok. 6 arów) . Działka w całości ma około 30 arów ( jest to łąka i częściowo las ). Dogadałem się z właścicielem który chętnie sprzeda mi taki kawałek. Na tej dziłce mam zamiar postawić przyczepę holenderską i traktować ten teren typowo do wypoczynku. Dzisiaj dowiedziałem się jednak, że aby podzielić działkę na tak małą część muszę wystąpić o decyzję o warunkach zabudowy. Myślę że wiąże się to z różnymi problemami: wodociągi, energetyka, burmistrz itp. Dodatkowo boję się żeby właściciel nie podniósł ceny ze względu na przeznaczenie działki. Czy można w jakiś prostszy sposób nabyć taką działkę. Wyczytałem coś o możliwości udziału w działce rolnej. Bardzo proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.05.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Same warunki zabudowy niczego nie wymuszają.Z drugiej strony to trochę dziwne żądanie jak dla mnie.Byłeś może w gminie z tą sprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jg7 06.05.2010 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Jeszcze nie dowiadywałem się w gminie ale z tego co wyczytuję na tym forum i po rozmowie z geodetą to podział na tak małą część nie jest możliwy bez warunków zabudowy, mimo że nie zamierzam nic tam budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 02.06.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 działka rolna musi miec chyba minimum 30arów (ja mam tak wydzielone z innej działki ) poniżej tego rozmiaru chyba sa inne przepisy a taka działkę traktuja jako rolną i mozna na niej postawić tzw "siedlisko" bez przekształcenia na działkę budowalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts