agiles1978 05.08.2010 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Raczej nie po pierwsze to wyselekcjonowany gatunek nicieni do zwalczania (karmienia się i życia w nich)pędraków . Pędraków niet = nicieni niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.08.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 W Australii sprowadzili dingo do zmniejszenia populacji królików. Nie zastanawiasz się czy za jakiś czas nie będziesz szukać środka na... nicienie? Które to króliki też tam zostały wcześniej sprowadzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toczak 06.08.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Które to króliki też tam zostały wcześniej sprowadzone... Haha, no właśnie, skomplikowany temat. Ostatnio czytałem o tym, że są poważne plany używania nietoperzy do tępienia komarów - 1 nietoperz potrafi zjeść 2000 takich insektów na dobę. Być może więc za kilka lat w kurortach turystycznych będziemy mieć inwazję nietoperzy. Z tego co wiem Chiny mają spore doświadczenie w tego typu zabiegach. Teraz zabierają się do tępienia szczurów za pomocą lisów. Mój znajomy, rolnik z dziada-pradziada, też często opowiada mi o takich metodach np. zachęca się sroki do gniazdowania, wtedy w pobliżu nie ma szpaków, albo stawia się wyeksponowane żerdzie dla drapieżnych ptaków, wtedy okolica jest wolna od gryzoni. Fajne metody.:)Tylko na dużą skalę mogą zachwiać równowagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociekliwa22 29.05.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 witam, rozpaczliwie potrzebuje porady / pomocy. Nasz ogrod, ku mojemu przerazeniu, opanowaly zielono-brazowe robaczki.... Narazie jeszcze mamy trawe, ale chyba nie za dlugo to potrwa....Ogronic niszczylistek mozna w naszym ogrodzie naliczyc tysiace....Pierwszy raz w zyciu widzialam cos takiego. I wlasnie w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie : co teraz?, znalazlam to forum. Poczytalam juz co nieco o niciowcach. Moje pytanie jest: jak to dokladnie jest z ta proba "ziemniak+marchewka"? Na jaka glebokosc je zakopac? Czy akcje pt. "niciowce", moge przeprowadzic takze teraz, tzn. w czerwcu? Gdzie moge kupic niciowce? Tutaj napomkne, ze nasz ogrod ma jakies 600 m², a my mieszkamy w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts