ekimek 05.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam,Chciałbym poradzić się w sprawie przedścianki, otóż jestem w trakcie wykonania takiego "czegoś" i zastanawia mnie jedno. Przedścianka jest robiona wg. zaleceń producentów itp. czyli do podłogi i do ścian profile UD podklejone taśmą, pionowo co 60 cm profile CD60 na es-ach. Czy mógłby ktoś narysować, wkleić, wytłumaczyć jak obrobić okna i drzwi. Chodzi mi o to jak założyć profile nad oknami ok 180cm. Nad oknem mam ok 60 cm ściany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejgus 26.08.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Podłączam się pod temat Obecnie przymierzam się do przedścianek w domu drewnianym i ... Po pierwsze - robić na profilach UD+CD czy na kapeluszowych (jak to będzie pracowało?). Ściany w miarę proste ale bezpośrednio do nich przykręcać nidę to chyba niezbyt dobry pomysł. Myślę jeszcze o użyciu stelaża drewnianego zamiast profili - tylko to też trochę zabawy z poziomowaniem i pionowaniem. Po drugie właśnie pytanie jak obrabiać otwory (okna, drzwi) Przeszukałem najróżniejsze strony o suchej zabudowie, ale takich szczegółów nie znalazłem. ekimek a może Ty już wiesz jak to zrobić - minął przeszło rok od Twojego postu to chyba przedścianki skończone Pozdrawiam bejgus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 01.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 tu cos jest http://profiltech.com.pl scianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbroziu 29.12.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To ja chetnie chętnie podbije temat przedścianki. Robiłam w tym roku nadbudowe i mam bardzo krzywe ściany. Postanowiłam że zrobię na wszystkich ścianach przedścianki. Mam tylko kilka pytań. Ponieważ są to ściany zewnętrzne będzie w stelażu wełna i folia. Zastanawiam się tylko czy między ścianą i wełną musi być jakaś przestrzeń? I drugie pytanie. Po środku ściany biegnie uskok, fachowcy nadbudowując zle spasowali cegły, uskok jest dość spory i teraz pytanie co zrobić z wełną? Czy wszędzie ma być jednej grubości, czy tam gdzie jest uskok powinna być podwójna grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts