Voytas 03.02.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Witam Pytanko do osob które przeszły juz proces rozliczeń wydatków z Kasy Mieszkaniowej. W zeszłym roku otrzymałem kase z kasy M i ją wydałem.Zeby zacząć budowę ogrodziłem działke własnie z tych pieniedzy.A z tego co wiem to budowa ogrodzenia nie kwalifikuje się w wydatki na cel jakim jest budowa domu. Reszta poszła na cele "zgodne" (stan zero, prąd, woda i inne) Czy urzedy S były w waszym przypadku bardzo dociekliwe? Czy to ogrodzene jakoś przejdzie? PozdrawiamVoytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.02.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Pieniądze z KM możesz wydać na wiele rzeczy, których nie możesz odliczyć w ramach ulgi budowlanej, np. zakup mieszkania używanego. Ja na kwotę, którą otrzymałam z KM odlożyłam faktury na bok i nie rozliczałam w uldze budowlanej, bo wtedy musiałabym oddać odliczone wcześniej 30%, żeby teraz dostać tylko 19% tych wydatków i jeszcze do tego pomniejszyć limit ulgi o tą ostatnią kwotę. A o te 30% co zwracam nie mogę już powiększyć limitu . Krótko mówiąc same straty. Pieniądze z KM musisz wydać zgodnie z oświadczeniem złożonym w umowie z bankiem.( ogrodzenie też może być, jeśli ogrodzi dom w którym będziesz mieszkać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Voytas 09.02.2004 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 No walsnie kwestia tego ogrodzenia. Dokladnie jest to ogrodzenie tej nieruchomosci na ktorej buduje TEN dom. Wiec pociesza mnie to co piszesz Pozdrawiam Voytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts