mychol12 05.05.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam .Mam robione wylewki tradycyjne z betoniarki .W progach gdzie mają być futryny panowie nie wylali betonu,nie ułozyli styropianu ani foli jest ona tylko wywinieta do góry .Powiedzieli ze tak ma byc ze to miejsce na futryne drzwi ..Wylewka +styro to 13 cm czy az tyle zajmuje futryna?Mi osobiście sie wydaje ze tam powinna byc normalnie folia na to styro i ewentualnie w progu cieńsza warstwa betonu.Na poddaszu tak zrobili teraz zeszli na parter i jakos mi sie to nie podoba...Prosze o rade.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 06.05.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) Nie wiem o co chodzi ale jakie futryny chyba o ościeżnice ? Do drzwi wewnętrznych ?Jeśli do drzwi wewnętrznych to montuje się je na równi z poziomem wylewki. Pierwszy raz słyszę, żeby zostawiać dziury ?No chyba, że to jakieś specjalne drzwi ? Napisz parę zdań. Jeśli nie to niech wylewają na równo !!!!!!Co oni wymyślili ? http://www.fototube.pl/pix/img1/org/d41d8790409f104474d4f32b1b2cab8a.jpg Edytowane 6 Maja 2010 przez krzys_i_aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mychol12 06.05.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam Tak chodzi o drzwi wewnetrzne ...na całej długości progu szerokośc około 100 cm i głebokości 15 cm mam puste..Tak to chyba na ościeznice ..przepraszam nie znam sie na tym jeszcze ..Czyli nic sie w progach nie zostawia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 06.05.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam Tak chodzi o drzwi wewnetrzne ...na całej długości progu szerokośc około 100 cm i głebokości 15 cm mam puste..Tak to chyba na ościeznice ..przepraszam nie znam sie na tym jeszcze .. Czyli nic sie w progach nie zostawia ? Czyli taki rowek.... Po co? Nie widziałem jeszcze ościeżnicy którą trzeba mocować w posadzce albo która jest połączona dołem. Większość obecnych ościeżnic to ościeżnice opaskowe, czyli nakładane na gotowy mur. Opierają się one o gotową podłogę, czyli już z panelami, płytkami lub parkietem. Twoje majstry chyba jakąś kichę odwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mychol12 06.05.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Na to wyglada :)Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 07.05.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 (edytowane) Witam .Mam robione wylewki tradycyjne z betoniarki .W progach gdzie mają być futryny panowie nie wylali betonu,nie ułozyli styropianu ani foli jest ona tylko wywinieta do góry .Powiedzieli ze tak ma byc ze to miejsce na futryne drzwi ..Wylewka +styro to 13 cm czy az tyle zajmuje futryna?Mi osobiście sie wydaje ze tam powinna byc normalnie folia na to styro i ewentualnie w progu cieńsza warstwa betonu.Na poddaszu tak zrobili teraz zeszli na parter i jakos mi sie to nie podoba...Prosze o rade.. oto prawidowy widok na ten temat czyli nie może być żadnych otworów i niedoróbek bo futryna jest montowana na równym jastrychu http://img571.imageshack.us/img571/5793/wrb29042169.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img402.imageshack.us/img402/970/wierz1009072061.th.jpg Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam janzar Edytowane 7 Maja 2010 przez janzar foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.05.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Kiedyś były futryny które były spinane dołem panowie pewnie wiekowi pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts