siloj 29.03.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Planuję zrobić oświetlenie podbitki i nie wiem jakie by były do tego odpowiednie oprawy i jakie żarówki, co polecacie ledy czy haogeny?Jeśli ma ktoś zdjęcia z wykonania świetlenia i efekt końcowy czyli jak świeci to byłoby super, podaję e-mail: [email protected]z góry dzięki i pozdrawiamjack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 30.03.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Efekt jest już przy najsłabszych ledach 21 diód.Daj najzwyklejsze oprawy i ledy.Jeśli masz w zapasie kasę na prąd zastosuj zwykłe halogeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 witammożecie podać jakieś linki ewentualnie typy żarówek, opraw lub kompletów?Nie wiem czy nie będzie dobrym rozwiązaniem zastosować jednak IP65 ponieważ ja będę miał białą podbitkę więc co jakiś czas napewno przyjdzie mi ją wymyć i to najlepiej karcherem, co wy na to ? bo ja w tej materii nie czuję się zbyt pewnie.pozdrawiam jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 31.03.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) Tu masz namiary na oprawy wodoszczelne http://halogen.pl/wodoszczelne-c44.html .Zapewne takie rozwiązanie nie należy do najtańszych.Widziałem w tej firmie żarówki wodoszczelne ,cienkie,płaskie ale nie mogę w tej chwili ich znaleźć.Skontaktuj się z tą firmą spytaj. Edytowane 31 Marca 2011 przez kgolebiowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 31.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 siloj, niektorzy twierdza, ze na podbitkę nie ma sensu kupować opraw IP Ja mam zamiar wziąc coś z tych: http://www.kwazar-lighting.pl/kategoria-produktu-oprawy-stropowe-halogenowe--led-wpuszczane-hermetyczne-o_c_287_1.html lub z tych: http://www.luxmarket.pl/kategoria/oprawy-na-podbitke-i-nr-domu/1 Znajdziesz tam i IP44 i IP56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 31.03.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A to nie takie same które podesłałem tylko droższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojnie 03.04.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Cześć Nefer, Czy mogłabyś napisać jak to oświetlenie ci się sprawuje?Czy te nie ma z tymi SMD jakiś problemów?Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiamwojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.09.2011 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Świeci od roku i nie ma problemu. A jeszcze ani razu nie wyłączyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 04.09.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 siloj, niektorzy twierdza, ze na podbitkę nie ma sensu kupować opraw IP Oczywiście, że niektórzy twierdzą coś o czym nie mają pojęcia. Urządzenia są albo wewnątrz, albo na zewnątrz. I do podbitki minimum to IP44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 07.12.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, mam pytanie... jak rozmieścić oświetlenie w przypadku projektu poniżej? Archon - MINIATURKA czy oświetlać otwory (okno, drzwi)... tylko ze nie będzie w tym przypadku symetrycznie ponieważ powierzchnie po lewej stronie drzwi i po prawej się różnią.... narysowałem dwie swoje wizje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts