Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśli słyszę, że Smoleńsk to drugi Katyń, to mam ochotę krzyczeć.

BOHO

Recommended Posts

Witam, towarzystwo wzajemnej adoracji. Jak to pięknie się czyta, aż "serce roście", kiedy wszyscy się ze sobą zgadzają, a raczej ze swoim Guru,

i nakręcają się wzajemnie. Co byście robili jakby nie ten "kaczory" a właściwie dwa "kaczory". Wasze życie legło by w gruzach, straciło by sens.:(

Życzę Wam wszystkim zdrowych i spokojnych wolnych dni - nie wszyscy obchodzą Święta, więc nie chcę kogoś urazić- więcej dystansu do siebie w nadchodzącym Nowym Roku i pamiętajcie, że są ludzie o odmiennych poglądach, często mający większą wiedzę na wiele tematów, a wyśmiewanie ich wystawia tylko świadectwo szydercom, którzy sami wystawiają się na pośmiewisko ogółu.

Dużo zdrowia:)

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, towarzystwo wzajemnej adoracji. Jak to pięknie się czyta, aż "serce roście", kiedy wszyscy się ze sobą zgadzają, a raczej ze swoim Guru,

i nakręcają się wzajemnie. Co byście robili jakby nie ten "kaczory" a właściwie dwa "kaczory". Wasze życie legło by w gruzach, straciło by sens.:(

Życzę Wam wszystkim zdrowych i spokojnych wolnych dni - nie wszyscy obchodzą Święta, więc nie chcę kogoś urazić- więcej dystansu do siebie w nadchodzącym Nowym Roku i pamiętajcie, że są ludzie o odmiennych poglądach, często mający większą wiedzę na wiele tematów, a wyśmiewanie ich wystawia tylko świadectwo szydercom, którzy sami wystawiają się na pośmiewisko ogółu.

Dużo zdrowia:)

Spuść trochę powietrza kolego, święta mamy!

Wszystkiego najlepszego!

............

A kto wg. Ciebie jest moim guru ??????????????

I powiem Ci że chciałbym, o niczym innym nie marzę, żeby nie było tych Kaczyńskich, także tych innych polityków, bez względu na przynależność partyjną, afer, złodziejstwa i k...restwa, a wtedy można by porozmawiać o sporcie, o ptaszkach, o pogodzie.

poczym Tusk nagle jest zdziwiony rosyjskim raportem

Nie jest zdziwiony tylko jego tezy uważa za nie do przyjęcia. Ponieważ Tusk nie jest lotnikiem to można domniemywać o jakie tezy raportu może mu chodzić. Np. ujawnienie daty ostatniego szkolenia pilota feralnego lotu na symulatorach (a w domyśle - kto był wówczas ministrem obrony?) .

aaroncio ale mi nie odpowiedziałeś na moje pytanie:

A kto wg. Ciebie jest moim guru ??????????????

I powiem Ci że chciałbym, o niczym innym nie marzę, żeby nie było tych Kaczyńskich, także tych innych polityków, bez względu na przynależność partyjną, afer, złodziejstwa i k...restwa, a wtedy można by porozmawiać o sporcie, o ptaszkach, o pogodzie.

A na podstawie czego czego domniemywasz o winie Rosjan?

Cały przebieg śledztwa, niszczenie dowodów, brak przygotowania do przyjęcia samolotu, rozbieżne informacje na temat ilości pasażerów i godziny katastrofy, zaginięcie telefonów, laptopów, broni służbowej, kombinowanie przy skrzynkach... jest jeszcze dużo do wyliczania,

Był również motyw i super okazja, bo dokładnie wiedzieli kto leciał samolotem. Po prostu idealnie podane na tacy, tylko skonsumować. Pod latarnia zawsze najciemniej:)

aaroncio ale mi nie odpowiedziałeś na moje pytanie:

Jest tu taki kolega, ale nie wymieniam jego nicka, ponieważ ogólnie wiadomo kto to. Nie wiem czy akurat to Twój guru, ale na pewno ma wielu wielbicieli, którzy gorąco Go popierają ponieważ jest dość bystry i elokwentny i może sprawiać dobre wrażenie, ale niestety jest po złej stronie mocy:)

brak przygotowania do przyjęcia samolotu,

Nie chce mi się odpowiadać na resztę, bo od razu widać, że sam nie myślisz, a powtarzasz jak za panią matką.

Bo o jaki brak przygotowań chodzi: pół godziny wcześniej lądował też polski samolot i wtedy były dobre przygotowania do przyjęcia, bo wyladował pomyslnie, a pół godziny później już przygotowania tego nie było? Tak się przygotowania ulotniły? Wyparowały? Taż myśl trochę, to nie boli!

Przynajmniej napisałbyś coś swoimi słowami, a nie trajkoczesz wg zaleceń centrali.

Jest tu taki kolega, ale nie wymieniam jego nicka, ponieważ ogólnie wiadomo kto to. Nie wiem czy akurat to Twój guru, ale na pewno ma wielu wielbicieli, którzy gorąco Go popierają ponieważ jest dość bystry i elokwentny i może sprawiać dobre wrażenie, ale niestety jest po złej stronie mocy:)

To po pierwsze nie mów o wszytkich, a po drugie powiedz kto to taki, dziś należy mówić prawdę i nic nie ukrywać.

Cały przebieg śledztwa, niszczenie dowodów, brak przygotowania do przyjęcia samolotu, rozbieżne informacje na temat ilości pasażerów i godziny katastrofy, zaginięcie telefonów, laptopów, broni służbowej, kombinowanie przy skrzynkach... jest jeszcze dużo do wyliczania,

Był również motyw i super okazja, bo dokładnie wiedzieli kto leciał samolotem. Po prostu idealnie podane na tacy, tylko skonsumować. Pod latarnia zawsze najciemniej:)

Przebieg rosyjskiego śledztwa jest wewnętrzną sprawa Rosji. To co może nas przejmować to prowadzenie śledztwa polskiego. Lotnisko do przyjęcia było gotowe - kontroler wydał komendę "pas wolny". Co do ilości pasażerów, to nie rozumiem za bardzo co masz na myśli. Rosjanie mieli wiedzieć ile było osób w samolocie ? Jeśli były rozbieżności to raczej wskutek tego że nikt ich nie policzył na lotnisku startowym. Możesz przybliżyć o co ci chodzi w "kombinowaniu ze skrzynkami" ? Zerwano polskie plomby na sejfie z taśmami ? Daj linka do jakiejś wypowiedzi prokuratury.

Można podzielic włos na cztery i tak wyjdzie zamach.

Tylko czas zatuszuje temat jak z Sikorskim .Do zmęczenia materiału.Nawet jeżeli prawda wyjdzie na jaw to niema znaczenia .(WTC)

Kontrakt PODPISANY.

Ten co pelni obowiazki Podpisał teraz po przysiedze.

Podział panstwa polskiego(byłego) pod wpływy rosji teraz tez (energetyczne uzaleznienie )

UE nie lubi konkurencji.Jezeli chodzi wpływy.Dlatego tak sie burzą o kontrakt.

JUDASZOWE SEREBNIKI są na koncie Kajmany ,Lichtensztajn lub Wyspy Zielonego Przyladka.Tylko zainteresowany zna miejsce pobytu prowizji i ten co wypłacał.

Prowizja od umowy tak zawsze było i jest -prowizja handlowa.

Prawdy nikt nie lubi to ,że nas truja też nikt nie wierzy.to nie mozliwe ......http://www.youtube.com/watch?v=nZJbEU96DO4&NR=1

ITD It d>>>>>>>>>>>>>>>>>

cenzura -moderator jeden i drugi.............

Na wstępie w pełni sie zgadzam odnośnie faktu, że wszystkie poprzednie rządy zawalały prawie wszystko, co się dało, zyjąc od wyborów do wyborów.

To akuratnie odnosi się do WSZYSTKICH rządów od 1989 roku, nie mówiąc o poprzednich. A wizytę akurat przygotowała kancelaria Prezydenta, a nie rządu.

O ile mi wiadomo, nie jest to prawdą. Kancelaria przygotowała program, listę gości, oraz powinna była wysłać zawiadomienia do odpowiednich urzędów zajmujących się np. wysłaniem zawiadomień odpowiednich do Rosjan, przygotowaniem lotnisk zapasowych, zabezpieczeniem ich oraz wizyty itd. Gwoli prawdzie czytałem także inną opinię na temat tego, kto powinien był co przygotować - musiałbym także od nowa poszukać co powinien zrobić MON, MSZ (a nie zrobił), co Kancelaria prezydenta itd.

Szybki google ustala, że MON przygotowywał samoloty, pilotów, (transport), MSZ za przygotowanie dyplomatyczne i logistykę, a Kancelaria za wybór składu delegacji oraz daty.

Np tutaj przebieg przygotowań wizyty: http://www.fakt.pl/Zobacz-jak-przygotowywano-lot-do-Smolenska,artykuly,78954,1.html

Niedopatrzenia: zignorowanie informacji, że lotnisko jest źle przygotowane: MON podobno trzy razy się zbierął do wysłania grupy mającej obejrzej lotnisko, nic z tego nie wszyło. Notka z informacją o tym dotarła do Kancelarii prezydenta już po katastrofie. Złamano także instrukjce przewozu VIPów (brak samolotu rezerwowego), Lotnisko powinno być sprawdzone przez specjalną ekipę z MSZ -- znalazłem liczne zarzuty, że takiej ekipy nie wysłano, i żadnego zaprzeczenia.

http://www.obnie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1655:smolensk-instrukcja-head&catid=124:analizy-mediow&Itemid=77

Niedopatrzeń było więcej. Moim zdaniem nie spowodowały one katastrofy -- za to katastrofa obnażyła lekceważenie procedur oraz działanie służb, które najwidoczniej zyja na zasadzie "jakoś to będzie". Tym razem "jakoś nie było".

A że Tusk zakwestionował raport, kiedy go przeczytał... a kiedy do ku..y nędzy miał to zrobić??? Wtedy, kiedy go nie miał i nie czytał?

Nie trzeba było geniusza, by przewidzieć, że raport Rosyjski obwini wszystkich, tylko nie Rosjan. Tusk deklarował pełne zaufanie do Rosjan oraz zrezygnował z teoretycznych możliwości innego prowadzenia śledztwa (czy realnych, nie wiadomo: szybki google znajduje dość wyważony wywiad -- nie sugerujcie się resztą materiałów na tej stronie, podejrzewam, że to materiał przekopiowany skądinąd): http://smolensk-2010.pl/2010-10-27-konwencja-a-status-lotu-katastrofa-lotnicza-pod-smolenskiem-w-swietle-prawa-miedzynarodowego.html)

A rempał pies te wszystkie prezydenty, premiery ,kaczory i inne stwory - czy ktoś z Was będąc przy zdrowych zmysłach lądowałby, całkowicie nie widząc ziemi???

O czym tu dyskutować???

My - Polacy - kochamy problemy. a jak ich przypadkiem nie znajdziemy... to poszukamy! I znajdziemy. ;)

czy ktoś z Was będąc przy zdrowych zmysłach lądowałby, całkowicie nie widząc ziemi???

Myślę, że niektórzy na tym forum zdecydowaliby się lądować, nawet w takich warunkach. Być może byliby martwi, ale za to dużo mówionoby o nich i nazwano ich męczennikami oraz pochowano na Wawelu.