Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśli słyszę, że Smoleńsk to drugi Katyń, to mam ochotę krzyczeć.

BOHO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A rempał pies te wszystkie prezydenty, premiery ,kaczory i inne stwory - czy ktoś z Was będąc przy zdrowych zmysłach lądowałby, całkowicie nie widząc ziemi???

Poprzednia załoga (jaka) tak właśnie wylądowała. czytałem ostatnio artykuł (nie wiem skąd, bo to był przedruk), że ponoć wśród tych pilotów była to powszechan praktyka: obniżanie lotu na maksa i szukanie ziemi wzrokiem. Nie chce mi się w to specjalnie wierzyć, ale z drugiej strony, nie takie rzeczy okazywały się ostatnio prawdziwe..

Wyczytałam dzisiaj, że nasze preferencje polityczne są uwarunkowane genetycznie i wynikają z cech budowy mózgu. Otóż dawno temu ludzie żyjący w małych społecznościach i całkowicie od nich zależni byli konserwatystami z konieczności. Nawet ci z genami liberałów musieli się dostosować albo zginąć, bo samotnie żyć się nie dało. Później jednak, w miarę zmian, genetyczni liberałowie byli górą, bo społeczeństwa stawały się coraz bardziej otwarte i właśnie ci, którzy potrafili się porozumiewać z innymi i byli bardziej elastyczni radzili sobie lepiej niż zamknięci w sobie i patrzący z przerażeniem na "obcych" konserwatyści. Gdyby nie zawirowania w postaci wojen i różnych kataklizmów, zapewne "konserwatyści" byliby stopniowo eliminowani, bo gorzej by sobie radzili w coraz bardziej otwartym świecie. Jednak w tych złych momentach dziejowych znów dochodzili do głosu bo ich ksenofobia, zamknięcie w małej grupie, nieufność wobec obcych itp cechy ułatwiały im przeżycie. Takoż wynika z tego, że wszelkie dyskusje i próby przekonywania innych do własnych racji nie mają sensu - z genami się nie wygra!

Dlatego też niektórzy do końca życia będą święcie wierzyli, że to był zamach, spisek itd. I choćby sam Bóg rozsunął chmury, wyglądnął zza nich i powiedział, że przyczyną katastrofy była próba lądowania w warunkach, które uniemożliwiały bezpieczne lądowanie, też by, mimo całej swojej tak widowiskowo okazywanej wiary, nie uwierzyli. Bo oni już swoje wiedzą!

Edytowane przez Agduś

Dlatego też niektórzy do końca życia będą święcie wierzyli, że to był zamach, spisek itd. I choćby sam Bóg rozsunął chmury, wyglądnął zza nich i powiedział, że przyczyną katastrofy była próba lądowania w warunkach, które uniemożliwiały bezpieczne lądowanie, też by, mimo całej swojej tak widowiskowo okazywanej wiary, nie uwierzyli. Bo oni już swoje wiedzą!

Agduś - święta prawda, piwko dla Ciebie.....hehe.

Ciekawe jaby ci którzy tak sie smieją z tragedii ludzkiej, jak by spiewali gdyby w tym samolocie była jego bliska osoba

Co prawda to tylko 96 osób plus ci co sie powiesili bez listu pozegnalnego tudzież zgineli w wypadku drogowym

dziwnym zbiegiem okoliczności. Bo wiedzieli za duzo

przy W T C zabili 3000 ludzi i tez nikt nie poszedł i nie będzie siedzieć.

Post o wtc trafił do rocznic i świąt To jest =święto wg moderatora.

Cenzura robi swoje tffu.nawet H P tffu

Tak się przejmuje władze. zabija się zbiorowo i jeszcze prowizja z tego.

Jak prokurator udowodni ,że to nie był zamach .

Czas mu pomoże. Tffu

sprawiedliwość tylko w tv ,żeby było jasne

N

Ciekawe jaby ci którzy tak sie smieją z tragedii ludzkiej, jak by spiewali gdyby w tym samolocie była jego bliska osoba

Co prawda to tylko 96 osób plus ci co sie powiesili bez listu pozegnalnego tudzież zgineli w wypadku drogowym

dziwnym zbiegiem okoliczności. Bo wiedzieli za duzo

przy W T C zabili 3000 ludzi i tez nikt nie poszedł i nie będzie siedzieć.

Post o wtc trafił do rocznic i świąt To jest =święto wg moderatora.

Cenzura robi swoje tffu.nawet H P tffu

Tak się przejmuje władze. zabija się zbiorowo i jeszcze prowizja z tego.

Jak prokurator udowodni ,że to nie był zamach .

Czas mu pomoże. Tffu

sprawiedliwość tylko w tv ,żeby było jasne

N

Włodziu ... nie wydalaj z siebie tyle śliny ... bo się odwodnisz :) ;)

Ciekawe jaby ci którzy tak sie smieją z tragedii ludzkiej, jak by spiewali gdyby w tym samolocie była jego bliska osoba ....

Włodek W. - oczywiście że jest to tragedia dla ich rodzin, ale nic tego nie zmieni że oni nie żyją. Jestem nawet za tym żeby mieli pomnik, ale na cmentarzu i nie byli chowani na Wawelu - miejscu dla zasłużonych. Jestem również za tym żeby wyjaśnić przyczynę tego wypadku, ale nie pieprzyć codziennie dziwnych teorii o spisku, zamachu etc... A jak zginęło kilkanaście osób w ubiegłorocznym wypadku busa, to co była burza prze kilka dni, a teraz już nikt nie pamięta. I powiedź mi Włodek, czy Ci zabici nie mieli rodzin, nie ma kto ich opłakiwać. Są w gorszej sytuacji, bo byli biedni i nie pochodzili ze świecznika. Nie wspomnę juz o tych, którzy codzienie giną w wypadkach, na słuzbie itd.

kamykkakmyk2

Zadac nalezy pytanie kto na tej katastrofie zarobił?

.I mamy motyw.

Polskie uzaleznienie od rosji. na 30lat(marionetka podpisała konrakt)tylko była P.O. prezydenta trzeciego dnia urzedowania

plus 50ustaw w 100dni

Gaz łupkowy poszedł w zapomnienie. I o to chodzi .

Nie daj boże jeszcze Polska byłaby niezalezna energetycznie.

Zyjemy w panstwie totalitarnym.

Pozdr.