Pegas 05.05.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Słyszałem opinię, że jak deszcz pada, to może wypłukać zaczyn cementowy do gleby. Czy to prawda? Jeśli tak, to czy wyłożenie koryta pod ławy folią budowlaną rozwiązuje ten problem? Pytanie z gatunku 'pilne' bo wykonawca już przebiera nogami by wkroczyć do akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.05.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Deszcz bardzo nie przeszkadza. Oczywiście nie ulewa.Po betonowaniu przykryć. Ważne czy grunt pod ławami nie jest rozmoknięty . I tu może być problem. Jeżeli nie to zalewać jak najszybciej.Jeżeli jest nawodniony to trzeba wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 06.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Jeśli dasz folię to nie powinno wypłukać (ja tak miałem zrobione) no chyba że masz dany chudziak to nie musisz dawać folii, potem po zalaniu przykryjesz z góry ławę i nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.05.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Jeśli dasz folię to nie powinno wypłukać (ja tak miałem zrobione) no chyba że masz dany chudziak to nie musisz dawać folii, potem po zalaniu przykryjesz z góry ławę i nic się nie stanie Możesz wyjaśnic w czym ta folia od spodu pomoże ? Jeżeli leje od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kravietz 07.05.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Proponuje małe doświadczenie:W wiadrze zrobić kilka dziur ,zalać do połowy betonem i lać do wiadra non stop wodę .Woda sie przeleje ,beton i tak stwardnieje czyli o wypłukiwanie raczej nie ma się co bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pegas 07.05.2010 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Woda sie przeleje ,beton i tak stwardnieje czyli o wypłukiwanie raczej nie ma się co bać. Właśnie o to mi chodziło Beton to jednak świetny wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts