ikArtowie 06.05.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Czekam na Wasze komentarze i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 07.02.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jestem ciekawa jak wygląda ostateczny projekt łazienki, może masz jakieś wizualki i czy możesz mi napisać jak długo macie ten kocioł zainstalowany i jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikArtowie 07.02.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 dzięki, dzięki Piec działa już dwa miesiące, póki co nie ma z nim problemów. Jest ciepło Małdżonek twierdzi, że łatwy jest w obsłudze. Wizualizacje łazienki jest kilka, myślę, że wkrótce wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.02.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 no witam Państwa serdecznie, teściom buźki się należą ( byleby do gotowca wracać nie chcieli:lol2:) super zdjęcia robicie takie jak w beczce smiechu, daszek macie " wyczesany" w moich kolorkach. no i zaintrygowaliście mnie tym piecem "wiele kosztował'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 13.02.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ło matko Kochano Jedyno no IkArtowie szanowni, chyba mamy bardzo podobne piece.... jak się sprawuję Wasze Defro ???? bo to chyba nie jest duo , tylko coś z komfortem tam wyczytałam, taak? macie tam ruszty wodne? Ahhah, ja jeście chciałam, że ładny domek i że będę zaglądac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikArtowie 14.02.2011 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Tom Bor, Niwa Powitać, powitać ( byleby do gotowca wracać nie chcieli:lol2:) oby.. bo nie wiem jak by to dalej było Mnie też dach się podoba - w kolorze brąz mat. Piec mamy Defro - Komfort Eko - na początku myśleliśmy nad Duo, ale on jest sporych rozmiarów i nie zmieściłby się do naszej kotłowni. To znaczy zmieściłby się, ale wtedy nic i nikt już by tam nie wszedł Piec chodzi jakieś dwa miesiące - cały czas się go uczymy. Wczoraj mądż zmienił parametry spalania, więc może mniej groszku pójdzie. Teraz w trybie pracy ustawione ma pobieranie 8s i czas postoju 52s. Aha, czy wiele kosztował - nasz hydraulik wywalczył dla nas dobry rabat w hurtowni, w której się zaopatruje, więc wyszło stosunkowo tanio - 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.02.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nas ten "Przewspaniały Piec Najznakomitszej Firmy" wyszedł zdaje się(bo złe rzeczy się zapomina:)) 9tys., ale dodając czas poświęcony na jego czyszczenie+ niespalony groszek + nerwy dałoby gdzieś ze 20 tys.. takżę, tak..... nie wiem jak w Waszym piecu ale w tym naszym szajstwie są ruszty wodne(takie rury w komorze nad paleniskiem), które trzeba min raz w tygodniu przeczyszczać z sadzy .... o zgrozo ...... a wtedy jestem piękną czarną murzynką- bo to ja mam tę przyjemność czyszczenia- kichającą i kaszlącą- bo sadza mnie zwyczajnie dusi ...... takżę, tak..... a skusiliśmy się na niego bo to "miał być" jakiś na prawdę dobry piec i że od razu wodę podgrzewa i że nowy model i że Defro ma super extra fantastyczny serwis(jak dzwonilismy, żeby przyjechali, bo może jaka wada fabryczna- paliło się tylko z 1 str paleniska- to pan przez telefon od razu krzyknął, że 4 stówki za wizytę serwisanta.....:eek: )no ku....rczę, taki super ten serwis...., ale pan wpisał, że była wada i nie płaciliśmy - tyle dobrego, ahah i jak ustawił nam piecuś jak na dworku było +15 to spalał idealnie, w popielniku zostawał popiół, ale przy temp. zewn. -5 to lipton się robi i żużli i aaach , szkoda słów! ...... przepraszam, że zaśmiecam Ci komentarze:oops: i życzę samych pozytywów związanych z piecem ii wszystkiego najlepsiejszego w "budowaniu" pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikArtowie 15.02.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 przepraszam, że zaśmiecam Ci komentarze:oops: i życzę samych pozytywów związanych z piecem ii wszystkiego najlepsiejszego w "budowaniu" nie, no bardzo dobrze - takimi rzeczami trzeba się dzielić - jeśli nie ze względów technicznych, to chociaż emocjonalnych tak więc dziękuję za komentarz w naszym piecu (jak poinstruował mnie małżonek) rusztów takowych nie ma. Groszek faktycznie w popiół się nie zmienia.. ale to może zależy od groszku.. - przed zakupieniem ton czarnego złota, kupowaliśmy z różnych miejsc po kilka worków - co by najlepszy wybrać.. No i różnie to bywało.. Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.02.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 nioom z tym to rzeczywiście różnie jezd i u nas... a co śmieszniejsze wzięliśmy teraz od pana od ktorego już braliśmy i ostatrnio cud miód i orzeszki a teraz jak Defruś zaczyna go mielić to lecę ze śrubokrętem, czy aby gdzie co nie "poszło" bo takie dźwięki wydaję żę drżyjcie narody ... p.s. dzięki, że sie mogłam powywnętrzać , równa babeczka jesteś nie obrazić się poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikArtowie 16.02.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 reh reh łobrazić? przecie wszystko na miejscu mam, to terminologia w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts