Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam przedstawiam zdjęcię tynku akrylowego baranek 2mm firmy (x) , klient któremu go położyłem twierdzi (nie podoba mu się ) że miedzy kamyczkami są przerwy (dziurki) oczywiście są one jednolite na całej powierzchni , na fotce są zaznaczone przykładowo czarnymi kropkami . Dodatkowo twierdzi że np. widział tego samego rodzaju tynk firmy (Malfarb) który tych przerw aż tyle nie posiadał . Próba została wykonana na wzorcowym podłożu zakruntowany plyta gips karton . Czy wogule ma sens reklamowanie tego czy tylko się ośmiesze ?

http://x.garnek.pl/ga3245/3b2aa3b9ba9930a9636071a2/9636071.jpg

Atu fotka oryginalna

http://x.garnek.pl/ga9204/4dce573fb8c971a9636072a2/9636072.jpg

Edytowane przez machnij tynkiem

hahaha skąd się tacy biorą :) to żart prawda?

czytałem 2x żeby zrozumiec... teraz tynki elewacyjne bedzie wykonawca przecierac a pozniej penseta ziarna przesuwac zeby byly w odpowiedni wzorek jak na próbce

no niestety nie Klient nie zgadza się na położenie tynku o takiej fakturze ponieważ na innym budynku widział położony tynk innej firmy i nie było tam takiego ułożenie faktury .

Dla mnie to tez jest śmieszne ale chciałem zasięgnąć opini bezstronnych.

Wręcz zarzucił że jest to pół baranek -pół kornik

Inny tynk innej firmy... inny wykonawca, inaczej zaciera.... no to chyba oczywiste, nie ma 2 takich samych samochodów tej samej marki i modelu pomimo tego ze to seria robiona automatem, a co dopiero mowic o pracy ludzkich rak .... jest niepowtarzalna jak odcisk palca, siła docisku, ilosc materiału, gestosc materiału etc. etc. etc.... nieskonczenie wiele czynnikow majacych wplyw na taki drobiazg.

A czy ten Twoj klient codziennie bedzie chodzil i ogladal kazdy cm2 elewacji z nosem przy scianie?

Masz chlopie tak glupi zarzut, ze rozbraja zupelnie, jak sie przed takim bronic?

To mi wyglada to na pierwszy rzut oka na "negocjacje cenowe".

No zobaczymy w tygodniu się wyjaśni

Nie no, ten temat to jest hit!

Ale potrafię cię zrozumieć. Kiedyś widziałem, jak wykonawca nacina rowki w tynku o fakturze rustykalnej (korniku) szlifierką kątową, bo inwewstor powiedział, że jest ich za mało :D Grabiami się nie dało, tynk był już związany :)