machnij tynkiem 06.05.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) Witam przedstawiam zdjęcię tynku akrylowego baranek 2mm firmy (x) , klient któremu go położyłem twierdzi (nie podoba mu się ) że miedzy kamyczkami są przerwy (dziurki) oczywiście są one jednolite na całej powierzchni , na fotce są zaznaczone przykładowo czarnymi kropkami . Dodatkowo twierdzi że np. widział tego samego rodzaju tynk firmy (Malfarb) który tych przerw aż tyle nie posiadał . Próba została wykonana na wzorcowym podłożu zakruntowany plyta gips karton . Czy wogule ma sens reklamowanie tego czy tylko się ośmiesze ?http://x.garnek.pl/ga3245/3b2aa3b9ba9930a9636071a2/9636071.jpgAtu fotka oryginalna http://x.garnek.pl/ga9204/4dce573fb8c971a9636072a2/9636072.jpg Edytowane 6 Maja 2010 przez machnij tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 hahaha skąd się tacy biorą to żart prawda? czytałem 2x żeby zrozumiec... teraz tynki elewacyjne bedzie wykonawca przecierac a pozniej penseta ziarna przesuwac zeby byly w odpowiedni wzorek jak na próbce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machnij tynkiem 06.05.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 no niestety nie Klient nie zgadza się na położenie tynku o takiej fakturze ponieważ na innym budynku widział położony tynk innej firmy i nie było tam takiego ułożenie faktury . Dla mnie to tez jest śmieszne ale chciałem zasięgnąć opini bezstronnych. Wręcz zarzucił że jest to pół baranek -pół kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Inny tynk innej firmy... inny wykonawca, inaczej zaciera.... no to chyba oczywiste, nie ma 2 takich samych samochodów tej samej marki i modelu pomimo tego ze to seria robiona automatem, a co dopiero mowic o pracy ludzkich rak .... jest niepowtarzalna jak odcisk palca, siła docisku, ilosc materiału, gestosc materiału etc. etc. etc.... nieskonczenie wiele czynnikow majacych wplyw na taki drobiazg. A czy ten Twoj klient codziennie bedzie chodzil i ogladal kazdy cm2 elewacji z nosem przy scianie?Masz chlopie tak glupi zarzut, ze rozbraja zupelnie, jak sie przed takim bronic?To mi wyglada to na pierwszy rzut oka na "negocjacje cenowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machnij tynkiem 07.05.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 No zobaczymy w tygodniu się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 07.05.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 No zobaczymy w tygodniu się wyjaśni Nie no, ten temat to jest hit! Ale potrafię cię zrozumieć. Kiedyś widziałem, jak wykonawca nacina rowki w tynku o fakturze rustykalnej (korniku) szlifierką kątową, bo inwewstor powiedział, że jest ich za mało Grabiami się nie dało, tynk był już związany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.05.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 daj znać co wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 i jak? coś się wyjaśniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 dobra rada - nie bierz tej roboty a Inwestorowi kup w prezencie paczkę prezerwatyw żeby się nie rozmnarzał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts