Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 473
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

chciałam się przywitać i o kominek spytać:D

bo zachwyca jak żaden inny. Takiego dokładnie szukam. Czy mogę spytać z czego on wykonany (ja planuję z piaskowca), jak się sprawdza ten materiał? oczywiście z chęcią poznałabym cenę obudowy (jedynie obudowy, gdyż u mnie będzie eko-kominek) i jeszcze - jaka jest szerokość tego CUDA???

PS Cały dom też zachwyca, oj zachwyca:yes:

• 2 weeks później...

Witam. Dom przecudny, właściwie mogę powiedzieć, że mamy identyczny gust:) Musisz mieć naprawdę dobry zmysł wnętrzniarski, bo wszystkie jest takie scalone.

Mam pytanie, w jaki sposób były montowane te listwy przypodłogowe? Czy macie tak proste ściany, że dało się to na klej zamontować? I czy one były malowane przed kładzeniem?

Dziewczyny przepraszam! Postaram się nadrobić opóźnienia - niestety sezon grypowy w pełni i już czwarty tydzień walczymy z infekcjami...

Listwy były malowane przed montażem, ściany nie takie proste więc montowane na śruby, potem szpachla więc nie widać.

Obudowa kominka zakupiona na allegro od niejakiego obsydiana - tam też jego cena;) a szerokość to 150 cm.

• 2 weeks później...
Hmmm... nie impregnowałam moich mugatów, tylko ostatnio w ramach walki z brudnymi fugami na podłodze, zaimpregnowałam przy okazji fugi w kuchni. Moim zdaniem brudzą się jak wszystkie, może tylko z racji ich kształtu czyszczenie jest nieco bardziej pracochłonne, ale tragedii nie ma, a prezentują się cudnie:)